Annons:

Nu öppnar SAS bokningen för resor med elflygplan – avfärd 2028

Den 2 juni 2023, klockan 12.00 öppnar SAS möjligheten för reservationer på sin första kommersiella flygning med elflygplan i Sverige, Norge och Danmark. SAS bjuder in resenärer att vara med och skriva nästa kapitel i flygets historia. 30 säten finns tillgängliga för bokning på var och en av de tre första flygningarna – som förväntas äga rum under loppet av 2028, enligt ett pressmeddelande.

SAS mål är att ha netto-noll utsläpp per 2050. En viktig faktor för att nå det målet är att utveckla och använda tekniska innovationer, som exempelvis elflygplan för kortare resor.   

– Sedan starten 1946 har SAS varit en av pionjärerna i flygbranschen. SAS var exempelvis det första kommersiella flygbolaget som flög över Nordpolen, något som avsevärt reducerade flygtiden mellan kontinenterna. För den banbrytande aktiviteten tilldelades SAS Columbus-priset. Att vi nu kan bjuda in våra passagerare till nästa stora milstolpe för det framtida flyget är en naturlig fortsättning på den pionjärandan och ett betydande steg på vår resa mot mer hållbart flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO för SAS i ett pressmeddelande.  

Biljettpriset för den första flygningen kommer att vara 1946 SEK – en hyllning till året då SAS började flyga. En uppstart som också markerar början på SAS innovativa karaktär, när den dåvarande grundaren Wallenberg hävdade att ”Att gå från det gamla till det nya är den enda tradition värd att bevara”. 

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024