Annons:

Airbnb möter juridiska motgångar

Airbnb får böter efter att flera myndigheter runt om i världen har ställt in siktet mot uthyrningssajten.

Airbnb:s affärsidé att förmedla och hyra ut privatpersoners hem till turister kan strida mot lagen i en rad olika länder och städer.

En spansk domstol har nu tilldelat Airbnb böter på 30 000 euro, nästan 280 000 kronor efter att företaget brutit mot en lag som säger att alla fastigheter som hyrs ut till turister måste registreras. Det skriver TheGuardian.com

Det har besvarats med protester från flera av Barcelonas uthyrare som inte vill fråntas sina chanser till en extra inkomst. En undersökning från Airbnb visade att över 75 procent av deras värdar i Barcelona tjänar likställt med, eller mindre än medelinkomsten för Katalonien.

I många städer finns det en turist- och hotelskatt och Airbnb står inför liknande problem i städer som New York, San Fransisco och Malibu. I Berlin har myndigheterna svarat med att införa en ny lag som förbjuder regelbunden uthyrning utan tillstånd.

Airbnb kan även komma att bli ett betydande hot för hotellbranschen, enligt tidningen The Economist kan Airbnb minska vissa budgethotells intäkter med 10 procent redan 2016.

Läs också:
Airbnb nytt hot mot hotellen

Källa: ttgnordic.com

Kommentarer är stängda.