Annons:

Annons:

Akut kris: 500 hotell kan tvingas stänga efter Thomas Cook-konkursen

500 spanska hotell är på väg att bomma igen omgående efter Thomas Cooks konkurs. Det säger Jean Molas, ordförande för den spanska sammanslutningen av hotell och turism till tidningen El País.

Resejättens fall är ett hårt slag för hotellbranschen, inte minst i Spanien. Enligt Jean Molas, som representerar 15.000 företag i sektorn, kommer slutnotan bli betydligt högre än den ursprungliga uppskattningen på 200 miljoner euro.

Den stora smällen kommer den 6 oktober, då resjättens försäkring som täcker hotellens förluster slutar gälla.

”Det finns 500 hotell som kommer att stängas omedelbart av konkursen och situationen kan bli värre om regeringen inte gör någonting”, fortsätter Jean Molas.

Av de 500 hotellen har 100 stycken haft enbart Thomas Cook-gäster, medan de övriga haft en kundkrets på mellan 30 och 60 procent.

Jean Molas tar ett företag på Fuerteventura som exempel: hotellet har just renoverat för 20 miljoner euro och kommer stå med 700 lediga rum och 200 sysslolösa anställda den 7 oktober.

Thomas Cook var den näst största researrangören i Spanien. Varje år transporterade bolaget 7,3 miljoner turister, vilket var 9 procent av det totala antalet besökare. Områdena som har drabbats hårdast av konkursen är Kanarieöarna och Balearerna.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.