Annons:

Annons:

BILDEXTRA Här är nya NOFO Hotel & Wine bar

Den 9 maj har NOFO Hotel på Södermalm premiär för sitt nya rumskoncept med inspiration från karakteristiska Södermalms-miljöer som Bronx, Brooklyn, Queens och Upper East Side i New York. Under våren lanseras hotellets vinbar och restaurang. Nu öppnar även en bar med uteservering på hotellet innergård.

NOFO Hotel öppnade 2015 i en K-märkt byggnad från 1780 på Tjärhovsgatan 11, norr om Folkungagatan som namnet antyder. Huset har tidigare varit bryggeri, provisoriskt sjukhus och bostäder. Hotellet har genomgått en omfattande renovering och välkomnar nu internationella gäster så väl som locals till Botiquehotellet. Hotellet är en del av Best Western Premier Collection.

– Äntligen kan vi introducera Söders nya hotelldestination för alla som vill uppleva Stockholms mest vibrerande stadsdel. Jag är otroligt stolt över min personal som med sitt engagemang, kunnande och hängivenhet bidrar till den fantastiska atmosfär som sätter NOFO Hotel på kartan. Vår ambition är att tolka ”Södermalm världen över”, säger NOFO Hotel & Wine bar’s General Manager, Desiré Kjellberg.

NOFO Hotel har 109 rum som är mellan 10 och 57 kvm. Visionen bakom de olika rumskoncept har varit att skapa olika miljöer med inspiration från olika områden och städer. Platserna man valt är Soho och Carnaby Street i London, Queens och Upper East Side i New York, Trastevere i Rom och Montmartre i Paris, Köpenhamn och Södermalm.

Rummen har inretts av arkitekt Stefan Samuelsson. I inredningen hittar man varumärken som Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Tom Dixon, Hay, Johanson design, Watt & Veke, Mulberry, Morris, Tricia Guild, Homeline, Denona, Utzon och Verner Panton. Koncepten återspeglas även i de sociala utrymmena,

Hotellets restaurang serverar rätter som är gjorda för att dela. Exempel från menyn är Ceviche på hälleflundra marinerad i chili, lime och koriander, lättfriterad bläckfisk och en matig Reuben Sandwich för att nämna några. Bakom menyn står Alexander Alkesten som är F&B Brand Manager. Samt kocken Mikko Hyssy med erfarenhet från Savoy och Farang i Helsingfors samt Grand Hôtel och Boquerian i Stockholm. I hotellets vinbar har man satsat på viner från småskaliga producenter där sortimentet kommer att ändras ofta.

Hotellets bar

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.