Annons:

BILDEXTRA: Nu öppnar Villa Dagmar

Villa Dagmar – ett systerhotell till Hotel Diplomat – öppnar nu på ett av Stockholms bästa lägen intill Östermalms Saluhall. Det exklusiva boutiquehotellet med stadsvillakänsla slår upp portarna 6 maj 2021 och välkomnar alla gäster som söker en internationell upplevelse med det lilla extra för alla bekvämligheter, enligt ett pressmeddelande.

– Vi tog oss an uppgiften att utveckla ett systerhotell till Hotel Diplomat med stor ödmjukhet. Med vårt gemensamma sinne för detaljer och med stort fokus på välbefinnande ville vi skapa en inspirerande helhetsupplevelse som ger känslan av att befinna sig i en exklusiv internationell villa. Då vi själva älskar att resa och uppskattar att besöka metropoler och kulturstäder i hela Europa för kultur- och hantverksupplevelser är vår önskan att skapa en urban mötesplats även här i Stockholm, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar i ett pressmeddelande. 

Villa Dagmar med 70 rum är uppfört i fastigheterna på Nybrogatan 25-27 och även i den bakomliggande fastigheten, där karamellfabriken och en silversmedja låg tidigare. I renoverings- och restaureringsarbetet har Stockholm stads arkitekter på Tengbom tillsammans med Villa Dagmars arkitekt Per Öberg till stor del bevarat jugendstilen och varsamt förfinat detaljer när fastigheterna byggdes samman. Ett vackert glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav. 

Visionen om ett systerhotell till Hotel Diplomat har funnit länge och Villa Dagmars koncept har vuxit fram ur ägarfamiljens erfarenheter och nyfikenhet med drömmen om att skapa ett hem, likt Dagmar Bergstens villa i Båstad. Dagmar var en modern, generös, nyfiken kvinna med inkluderande personlighet och sinne för kvalitet, god mat och design. Bakom inredningen står Anna Cappelen tillsammans med inredningsarkitekt Per Öberg och inredaren Helena Belfrage. Inför uppdraget tillsatte de en intern grupp bestående av ovan nämnda samt Sune M. Malmström, hotelldirektör Villa Dagmar. Tillsammans har de rest runt i Europa och inspirerats av olika städer, kulturella platser och hantverk, som inspirerat arbetet med att skapa ett personligt och unikt boutiquehotell – en stadsvilla. 
– Det har varit en lustfylld resa där vi under resans gång har kunnat utveckla visionen. Hela familjen har varit delaktig och bidragit i arbetet där varje detalj är noga utvald för att ge den rätta känslan av ett härligt hem. En röd tråd löper genom allt från arkitekturen, fina lister, hantverk, till inredningen, säger Anna Cappelen i ett pressmeddelande. 

– Det har varit ett energikrävande och lärorikt projekt där vi bidragit med våra samlade erfarenheter från tidigare restaureringar och hotellprojekt. Visionen för Villa Dagmar har varit tydlig från start och har burit oss genom hela projektet. Hotellet består av flera kulturhistoriskt skyddade byggnader av olika karaktärer, vilket har krävt en gemensam ansträngning för lyckas skapa hotellets fysiska och visuella flöden. Vi har skapat en härlig plats, ett ställe man vill återkomma till, säger arkitekt Per Öberg.   

En kommentar

  1. Anonym: Varför har man bilder på cheferna/ägare som om det vore till omslaget för ett magasin, samma på hemsidan . Känns lite 90-tal.