Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Spana in nya Hotel Frantz

Ett stenkast från Slussen, beläget på Peter Myndes Backe, öppnar nu det senaste tillskottet på Stockholms hotellscen. Hotel Frantz är ett familjeägt boutiquehotell med 48 unika rum, där originaldetaljer har bevarats, samtidigt som influenser från såväl omvärlden som den lokala omgivningen, har hämtats i visionen om att skapa en skräddarsydd hotellupplevelse, enligt ett pressmeddelande.

”Vi har samlat all vår gemensamma erfarenhet från att driva egna hotell och hämtat inspiration från hotell som vi själva besökt världen över för att skapa Hotel Frantz. Det ska upplevas äkta rakt igenom, bort från allt konceptuellt tänk, där vi som bara erbjuder 48 rum verkligen kan anpassa upplevelsen utifrån varje gästs önskemål,” säger Ellen Pettersson, hotellchef på Hotel Frantz.

Vid sin sida finns hennes syster Tea, mamma Helene samt pappa Bengt som i tätt samarbete med arkitektbyrån Spik Studios ansvarat för ombyggnationen.

Göteborgsbaserade Spik Studios, vilka har många välrenommerade hotell på sin meritlista, har tillsammans med familjen, arbetat fram designen och inredningen. Utgångspunkten har varit att fånga det personliga, samtidigt acceptera de givna förutsättningarna i det anrika huset och skapa en tidsaxel där nytt möter gammalt.

Hotellet har förutom sina 48 rum även en restaurang med plats för 80 gäster och en mindre hotellbar, där Stockholmare och hotellgäster möts för att uppleva Hemma Hos Frantz-känslan.

Ellen Pettersson, Hotel Manager, Hotel Frantz.

Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år. Med Ellen Pettersson i spetsen öppnar de nu sitt första Stockholmshotell, där visionen är enkel: att erbjuda en hotellupplevelse med skräddarsydda lösningar och ett stänk av småstadscharm.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.