Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Workation Group expanderar och öppnar nytt boutiquehotell i Palma

Beläget mitt i de historiska kvarteren vid katedralen på en lugn gata ett stenkast från strandpromenaden Paseo Maritimo öppnar Workation Group nya Ocho Hotel & Kitchen. Det nyöppnade hotellet och tillhörande restaurangen är ett led i företagets tydliga expansionsstrategi och blir den fjärde mötesplatsen som är helägt av entreprenörerna Maria och Johan Eklund som även ligger även bakom Görvälns Slott, Hufvudsta Gård och CoWork-kontoret Workation Palma, enligt ett pressmeddelande.

Ocho Hotel & Kitchen öppnar i början av september 2019 och kommer att drivas av handplockade personer både från Sverige och Spanien. Nytillträdda General Manager Nanna Waktel kommer tidigare från Berns och Nosh & Chow. Även restaurangen har en välkänd branschprofil i spetsen i form av Lukas Moderato som har ett spanskt ursprung men som senast kommer från Restaurang Carousel och deVille i Stockholm.

Det fyrstjärniga boutiquehotellet och restaurangen blir en plats som vänder sig till besökaren som söker ett personligt hotell, där allt är genomtänkt och med det perfekta läget vid La Lonja och katedralen. Hotellet består av åtta unika sviter på 46 och 115 kvadratmeter, alla med fullt utrustade kök.

– Vi är så stolta över resultatet med Ocho hotel & Kitchen och vår expansion här på Mallorca. Hotellet går helt i linje med våra andra verksamheter och blir en självklar och naturlig del i vår utveckling, säger Johan Eklund VD och delägare Workation Group AB.

Hotellets designkoncept utgår från den traditionella mallorkinska stilen som huset är byggt i, med vackra fönsterluckor och typiska balkonger men har uppdaterats med skandinaviska materialval och inredningsdetaljer med en glamorös touch. Maria och Johan Eklund har gjort medvetna val rakt igenom. Det kommer även finnas möjlighet att boka hela hotellet för dem som vill ha ett helt hotell för sig själva.

Restaurangen som ligger i bottenplan kommer att servera medelhavsmat med internationella influenser. Maria och Johan Eklund har tillsammans med Tengbom arkitekter skapat restaurangmiljön – en stilfull plats som bjuder in till en social och avslappnad restaurangupplevelse.

Kökschef Lukas Moderato, säger:

– När det gäller köket är tanken att medelhav, lokala råvaror de mercado, internationell influenser, gastrobar med liv och rörelse. Ett levande kök med ständig förändring.

Om Workation Group
Ocho Hotel & Kitchen är del av Workation Group som består av hotellen Görvälns Slott och Hufvudsta Gård Mat & Möten samt kontorshotellet Workation Palma. Koncernen grundades 1999 och ägs och drivs av Maria och Johan Eklund.

Nytillträdda General Manager Nanna Waktel kommer tidigare från Berns och Nosh & Chow.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019