Annons:

Branschen välkomnar stödet: ”Lyssnat på våra nödrop”

Branschorganisationen Visitas vd Jonas Siljhammar välkomnar regeringens besked om att företagsstöden återinförs retroaktivt från den 1 december. – Det är bra att regeringen har lyssnat på våra nödrop, säger han till TT.

Företagsstöden innebär bland annat att företag som tappat mer än 30 procent av nettoomsättningen i december kan få rätt till omställningsstöd. Siljhammar säger att han hade önskat att stödet även skulle gälla för första kvartalet.

– För det här är inte bara relaterat till julborden, säger han till nyhetsbyrån och lägger till att han hade velat ha mer tydlighet från regeringen om vad som gäller.

4 kommentarer

  1. Fredrik Helgesson: Bra jobbat Jonas, ni syns verkligen i debatten.
  2. Erik: Det är knappast Jonas förtjänst, men han slår sig väl för bröstet och tror att det är hans ständiga tjat om stöd som hörsammats. MEN mycket riktigt så var han ju trots allt inte nöjd, utan det är alltid något att anmärka på. Sen ska han ju inte tro att hans bransch är samhällsviktig, man gör det för att hålla nere arbetslösheten. Var nöjd för det som erbjuds nu och håll tyst. Våra skattepengar kan inte användas till att hålla hotell och restauranger vid liv i all oändlighet.
  3. Marcus Andersson, Ticket.se: Erik, det handlar i slutändan inte främst om att hålla hotell/restauranger vid liv utan att se till att deras Personal har ett jobb kvar att gå till. De som jobbar i besöksnäringen betalar också skatt och det hade varit väldigt dyrt att alla dessa skulle gå på A-kassa/försörjningsstöd eller socialbidrag istället. Turism/Besöksnäring står även som enskild näring för 2,5-3,0% av Sveriges BNP och här finns enorm utvecklingspotential då Sverige ännu inte nått sin fulla potential som internationell destination, Svensk turism kan INTE som Volvo och andra tunga industrier som ofta premieras av politikerna sticka utomlands så fort skatterna höjs och det blir dyrt att bedriva verksamhet i Sverige... så vi ska värna om vår besöksnäring så gott det bara går!
  4. Emil: Kanske är det istället dags för t.ex A-kassan att ändras utifrån vilken bransch man arbetar i. Hotell/besöks/resebranschen har alltid varit svajig och väldigt lättpåverkad av världsliga händelser. Du som arbetar på Ticket borde väl vara väl medveten om hur det är att arbeta i en lättpåverkad bransch. Hade man haft en hyfsad a-kassa så kanske trycket på staten blivit lägre och i längden hade ett stöd till branschen haft mindre påverkan. Tror nog de flesta skulle vara villiga att betala en 100-lapp mer i månaden för a-kassan om man visste att om man blir arbetslös så tas pengarna därifrån och inte påverkar statskassan i någon större utsträckning, och att man har stöd så länge man behöver och inte styrs av antalet ersättningsdagar. Fast det är ju iofs en helt annan diskussion. Men ändå viktig om detta ska hålla på i några år till.