Annons:

Annons:

Concepció by Nobis: Nobisgruppens boutiquehotell i Palma

Hotell- och restaurangägaren Nobis Hospitality Group har öppnat boutiquehotellet Concepció by Nobis i spanska Palma. Hotellet har 31 gästrum, lounge, restaurang, bar och en terrass försedd med pool. Det här blir Nobis Hospitality Groups första projekt utanför Skandinavien. Detta enligt ett pressmeddelande från Nobis Hospitality Group.

Hotellet ligger på gatan Carrer de la Concepció i en byggnad med anor från 1500-talet. Den svenska arkitektfirman Wingårdhs, i samarbete med de spanska arkitektbyråerna Jordi Herrero Arquitectos och Eduardo Garcia Acuna Arquitecto, har stått för hotellets utformning.

– Resultatet är en plats där dåtid möter nutid och skandinavisk design kombineras med medelhavskänsla. Som alltid har vi varit noga med att respektera byggnadens unika historia samtidigt som vi tillför modern komfort och tidlös estetik, säger Alessandro Catenacci, ägare Nobis Hospitality Group.

Hotellets interiör består av märken som Carl Hansen, Artek, HAY och B&B Italia. Gästrummen har inretts med lokala snickerier, sängbord från Zanat, sänggavlar i sadeljord från Gemla och lampor av Le Klint, Flos och Örsjö.

Förvandlingen till hotell har skett tillsammans med svenskbaserade Wingårdhs samt de spanskaarkitektfirmorna Jordi Herrero Arquitectos and Eduardo Garcia Acuna Arquitecto.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.