Annons:

Annons:

Copperhill vinner designpris

Årehotellet Copperhill Mountain Lodge tilldelades första pris i en internationell hotelldesigntävling.

Copperhill Mountain Lodge fick pris för årets bästa spa i designtävlingen European Hotel Design Awards.
 
Juryn var enig i sitt beslut och menade att vinnaren hade utformat en vacker spamiljö, som genom att tillvarata sitt läge, omgivning och lokala kultur, skapar en unik spaupplevelse. I juryn satt ledande arkitekter och hotelldesigner, hotellägare och -operatörer, journalister och hotellkritiker.
 
– Vi är självklart mycket stolta över att ha blivit utvalda av Europas mest kräsna expertis inom hotelldesign. Ambitionen har varit att skapa en varm och trivsam atmosfär för våra gäster, samtidigt som inredningen ska förmedla platsens historia som gruvort och den samiska kulturen. Detta bevisar att vi verkligen har lyckats, säger Pernilla Gravenfors, hotelldirektör Copperhill Mountain Lodge.
 
Den amerikanske arkitekten Peter Bohlin har i samarbete med AIX Arkitekter ritat hotellet och den svenska arkitektbyrån Koncept Stockholm står bakom inredningen.
 
– Vi ville att inredningen skulle kännas som en förlängning av byggnadens fantastiska arkitektur och traktens historia. Lokala material som skiffer och furu kompletterades med varma färger i koppar, läder och textilier, säger Ann Marie Ekroth, projektledare Koncept Stockholm.
 
Copperhill Mountain Lodge var också nominerat till priset för årets kafé, bar, nattklubb eller lounge.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.