Annons:

De väntade OS-besökarna ser ut att utebli

En överetablering av hotell i Peking gör att flera hotell tvingas sänka priserna med uppåt 30 procent samtidigt som rader av nybyggda hotell öppnas.

Turistnäringen har räknat med närmare en halv miljon utländska besökare under de olympiska spelen i Peking som hålls mellan den 8 och 24 augusti. Nu börjar turistnäringen skriva ned prognosen till cirka 400 000 besökare istället, samma siffra som i augusti i fjol då det inte fanns något OS som lockbete.
”Många två- till fyrstjärniga hotell har sänkt priserna med 10 till 20 procent jämfört med maj och juni, en del med så mycket som 30 procent”, sa en pressansvarig på resesajten Ctrip.com.
De uteblivna turisterna tros ha blivit avskräckta av de höga priserna. Även uppmärksamheten i utländska medier kring den dåliga luften och det heta och fuktiga klimatet kan vara en bidragande orsak. Det har dessutom blivit mycket svårare än tidigare att få visum då de högsta ledarna prioriterar säkerheten kring OS och vill ha största möjliga kontroll över vilka som kommer in i landet.

Kommentarer är stängda.