Annons:

Annons:

Efter flygstolen, nu börjar Linda Bjernstål på Sembo

Sembo har rekryterat Linda Bjernstål, grundaren av Flygstolen.se, som Affärsområdeschef för deras hotellverksamhet, enligt ett pressmeddelande.

Linda har mångårig erfarenhet av resebranschen och var bland annat den som grundade den Helsingborgsbaserade onlineresebyrån Flygstolen Nordic AB​. ​2016 sålde hon sitt livsverk till holländska Otravo och har sedan dess varit ifrån resebranschen och sysslat med lite olika affärsprojekt.

Nu är hon tillbaka i resebranschen och redan den 3 september startade hon sitt arbete hos Sembo där hon med sin entreprenöriella drivkraft kommer att förstärka både Sembos verksamhet och ledningsgrupp.

-Jag är väldigt glad att ha Linda ombord hos oss. Med henne i laget stärker vi oss ytterligare utifrån ett digitalt perspektiv och skapar nu ett riktigt ”digitalt powerhouse” inom resebranschen i Helsingborg. Hennes energi, kundfokus och kompetens inom e-commerce kommer starkt att bidra till affärsutvecklingen, både för oss och för våra kunder, säger Jari Virtanen, verkställande direktör för Stena Line Travel Group.

Sembo finns idag i 18 marknader och har en tydlig vision att växa globalt. 2020 vill man nå 50 marknader med stark tillväxt i alla sina affärsområden: Hotell, Flyg och Paketresor.

-Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla det egna affärsområdet men också Sembo som helhet. Hoppas kunna bidra med min erfarenhet strategiskt för att föra bolaget framåt i en alltmer global och komplex värld. Att det dessutom är svenskägt av Stena Line känns extra bra och det finns stora möjligheter att fortsätta växa även internationellt, säger Linda Bjernstål.

Om Linda
1999 ​Börjar arbeta på Travelstart.se – en resebyrå på nätet
2004 ​Startar Flygstolen.se
2005 ​Bolaget omsätter 34 miljoner kronor
2009 ​Linda utses till Årets kvinnliga stjärnskott i Skåne
2012 ​Flygstolen omsätter 599,9 Mkr med 15 anställda, Linda säljer 40 procent av bolaget
2014 ​Flygstolen omsätter 1,8 miljarder och har 31 anställda
2016 ​Säljer sitt bolag till Otravo Topholding BV, ett holländskt riskkapitalbolag2017 ​Slutar på Flygstolen
2018 ​Börjar arbeta hos Sembo

En kommentar

  1. Lars: Grattis Linda och grattis Sembo!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.