Annons:

”Jag vill skapa en känsla av Paris mitt i Stockholm”

Elin Roquet blir VD för The Sparrow Hotel när Grand Hôtel expanderar sin verksamhet med ett nytt hotell mitt i centrala Stockholm. Här svar Elin på vår på nytt jobb-enkät.

På Birger Jarlsgatan, ett stenkast från Stureplan i Stockholm, öppnar snart boutiquehotellet The Sparrow dörrarna till sina 88 hotellrum. Hotellet blir därmed Grand Groups tredje fristående hotellverksamhet. Elin Roquet blir VD för den nya satsningen. The Sparrow Hotel öppnar den 1 februari 2019.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?
TACK! Jag och Pia har arbetat tillsammans tidigare och när hon berättade om förvärvet av Drottning Kristina blev jag eld och lågor. Att få möjligheten att både skapa en ny produkt på Stockholms hotellmarknad och att få jobba med Pia och Grand Group igen är fantastisk. Vi arbetar bra tillsammans och når fina resultat.

Vad gör dig till en bra chef?
Jag är prestigelös och inkluderande. För att nå framgång tror jag på att alla behöver känna att de utvecklas och bidrar, med det kommer transparens och tydlighet från båda hållen. Jag vill att alla känner sig säkra på vad de kan bidra med för att nå våra gemensamma mål.

Berätta det bästa om The Sparrow? 
Det kommer att bli ett magiskt hotell. Ett boutiquehotell som jag hoppas kommer att attrahera och välkomna en bred målgrupp. Jag vill skapa en känsla av Paris mitt i Stockholm – den där känslan man har i kroppen när man precis kommit till hotellet från flygplatsen och vet att man har en helg eller några dagar framför sig med härliga hotellakan, god mat/dryck och storstadspuls. Lite busigt och lekfullt helt enklet.

Namnet är lite udda. Berätta även om det? 
Vi tyckte att namnet var passande eftersom Sparven är en lekfull och social fågel, lite som hotellet. Kvarteret mittemot heter Sparven så en viss geografisk koppling finns det också. Sen är ju Piaf ett slangord för sparv på franska och det tyckte vi var lite skoj – att få in franskan.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell? 
Blommorna vid entrén och förhoppningsvis ett leende.

Din viktigaste KPI?
Kan man mäta glädje i kvadrat? Skämt åsido, NPS tycker jag är en av de absolut viktigaste KPI:erna.

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar?
Inget av det. För mig handlar allt om gästupplevelsen. Sitter den, kommer både REVPar och TrevPar på köpet.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
I dagsläget ingenting, jag har mitt drömjobb.

Varför ska man åka till Stureplan?
Jag tycker att Stureplan har fått en härlig puls och lever dygnet runt. Jag gillar det, när något är levande hela tiden men byter skepnad. På morgonen möter man frukostätarna och pendlarna på väg till jobbet, mitt på dagen de shoppingsugna lunchgästerna för att sedan byta skepnad till middagsgästerna och nattklubbsfolket. Jag skulle kunna sitta på Stureplan och bara titta på människor hela dagen. Underbart.

Varför ska man välja ditt hotell? 
Jag hoppas kunna förmedla den där känslan jag pratade om tidigare, känslan av helg även fast det är vardag, lite Paris i Stockholm. Sedan kommer vi ha ett ljuvligt sänglinne, bara det är ju en bra anledning!

Besöksnäringens största utmaning?
Oj vad svårt. Min största utmaning är ju bara att hänga med i digitaliseringen, men det är ju samtidigt superspännande!

Namn:  Elin Roquet

Titel:  VD / General Manager

Familj: Min man Johan och tre barn. Två hundar.

Ålder: 39

Bor: I Bromma

Senaste resa: Skanör (räknas det?)  

Favorithotell: Nu är jag lite partisk men Grand Hôtel är faktiskt mitt favorithotell. Jag älskar känslan av internationell dignitet när man kommer in i lobbyn. Det är som att vara utomlands mitt i Stockholm.

Favoritfärjebolag: Jag är jätterädd för djupt vatten så jag passar på den.

Favoritreseapp: Gah! Där kom den, digitaliseringen. Jag använder fortfarande Tripadvisor….

Flygbolag som jag åker helst med: Alla, bara jag får sitta på en gångplats.

Favoritdestination bortom min egen: Cannes. Alla dagar i veckan. Kaffet smakar aldrig så gott som vid matmarknaden Forville en tidig morgon när staden vaknar.

Min drömresa: Afrika

Detta vet vi inte om dig:  Jag sjunger högt till Lionel Richie så fort jag är ensam hemma.

 

Roquet har en gedigen erfarenhet och kunskap om hotell- och restaurangnäringen. Efter studier på Ecole hôtelière de Lausanne(EHL) i Schweiz började Roquet sin karriär på Hotell Diplomat i hemstaden Stockholm. Efter en kortare tid på Grand Hôtel väntade ett par år på Radisson Blu Strand Hotel. De senaste sju åren har Roquet tillbringat inom Scandic-koncernen där hon har gjort en kometkarriär med en rad olika befattningar som bl.a hotellchef på Scandic Malmen och nu senast som hotelldirektör på Scandic Kungens Kurva och Scandic Skärholmen. Som VD för The Sparrow Hotel blir hon ytterst ansvarig för att driva hotellet framåt, allt enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024