Annons:

Elisabeth Haglund ska lyfta Svensk Turism

Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund är ny ordförande för Svensk Turism, efter Magnus Nilsson. ”Besöksnäringen är en basnäring i Sverige”, säger hon.

Igår hade Svensk Turism bolagsstämma och Elisabeth Haglund, vd sedan många år på framgångsrika Hotel Tylösand, valdes till ny ordförande. Hennes kanske viktigaste uppgift blir att fortsätta arbetet för att nå målen i besöksnäringens den nationella strategi. Strategin presenterades 2010, med målet att fördubbla besöksnäringens omsättning och exportvärde till år 2020.

– Besöksnäringen är en basnäring i Sverige och vi sysselsätter nästan 160 000 personer. Vi har alla möjligheter att växa, bara vi också kan säkra kompetensförsörjningen, säger Elisabeth Haglund i ett pressmeddelande.

Elisabeth Haglund representerar sedan tidigare Visita i Svenskt Näringsliv och hon är vice ordförande i Halmstads Näringslivsbolag.

– Jag har alltid jobbat för att gästerna på mitt hotell ska få en riktigt fin upplevelse. Nu får jag ett nytt mål: att höja upplevelsen för alla dem som väljer att turista i Sverige.

Elisabeth Haglund tar över efter Magnus Nilsson som varit Svensk Turisms ordförande sedan 2009.

En kommentar

  1. Tinnatravel: Då önskar vi Elisabeth Lycka Till!