Annons:

Annons:

Enorm ökning av hotellsökningar till Västerås

Efter åtta säsonger av Game of Thrones har vi nu kommit till ett slut. Kan det vara så att det är fantasyserien som ligger bakom Västerås enorma ökning av antalet hotellsökningar? Västerås har nämligen sett en ökning på hela 210 procent i antalet hotellsökningar* mellan 2017 och 2019 enligt ett pressmeddelande från på Hotels.com.

Västerås är visserligen mycket mindre än sin fiktiva motsvarighet, och att hitta drakar i Sveriges sjätte största stad blir nog svårt. Däremot kan Västerås skryta med en majestätisk natur och en historia som går hela vägen tillbaka till vikingatiden.

Runt om i världen har Västerås blivit en riktig hit, Hotels.com kan se en ökning på hela 85 procent i antalet hotellsökningar från amerikanska resenärer, 140 procent ökning från Storbritannien och 85 procent ökning från tyska resenärer.

* Jämförelse av antalet sökningar på Hotels.com för Västerås genomförda mellan 8 februari – 8 maj 2017 jämfört med sökningar gjorda mellan 15 februari – 15 maj 2019.

En kommentar

  1. M: Västerås är 5 största stad?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.