Annons:

Ess Hotell köper Mornington Hotel

Hotellgruppen Ess Hotell och Koncept Restaurang Holding köper tillsammans Mornington Hotel på Avenyn i Göteborg. Nytt namn blir Hotel Bellora och det ska bli ett boutiquehotell.

I november gick Ess Hotell in som delägare i Koncept Restaurang Holding, som driver Brasserie Lipp, Rose & Crown och nattklubben Glow på Avenyn i Göteborg. Nu köper de två bolagen tillsammans klassiska Mornington Hotel Stravaganza, som ligger på samma adress.

– Nu ska vi förädla verksamheten ytterligare och skapa en riktigt attraktiv anledning att resa till Göteborg. Moderna och beresta hotellgäster är kräsna och vill ha mer än ”bara” ett bra boende, de söker upplevelser och här finns alla möjligheter att skapa detta, säger Jonas Stenberg, vd för ESS Hotell, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare driver ESS bland annat Ystad Saltsjöbad, Falkenbergs Strandbad samt Hotel Pigalle och Barken Viking, bägge i Göteborg. Bolaget driver även restaurangerna Barabicu, Tranquilo och Peacock Dinner Club i Göteborg.

Mornington byter namn till Hotel Bellora och ska blinett förstklassigt boutiquehotell med italiensk atmosfär. Ombyggnationen sker successivt under våren och samtidigt byggs krogen Rose & Crown om till en italiensk restaurang.

– Med tanke på att vi också äger fastigheten har vi nu förutsättningar att skapa ett riktigt ”palats” som bidrar till att göra Avenyn än mer attraktiv, säger Jonas Stenberg.

ESS Hotel och Koncept Restaurang tillträder den 15 januari.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024