Annons:

Annons:

First Camp första campingkedjan som får Den Gröna Nyckeln

First Camp blir den första campingkedjan i Sverige som får den internationella miljömärkningen Den Gröna Nyckeln.

Miljöutmärkelsen delas ut av Foundation for Environmental Education till fjällstationer, vandrarhem, campingplatser och hotell som tar extra hänsyn till miljön.
– Det är väldigt glädjande och positivt att vi nu får med en sådan stor och viktig aktör som First Camp i våra miljöansträngningar. Våra europeiska kollegor har legat före oss vad gäller camping- och semesterbyar så jag hoppas att det här nu sätter fart på resten av branschen, säger Emma Andersson, ansvarig för Den Gröna Nyckeln på Stiftelsen Håll Sverige Rent.
– Vi har under hösten haft ett arbete som involverat platscheferna på alla våra sju destinationer och det har varit väldigt roligt. Alla har varit väldigt positiva även om det i vissa fall innebär att vi måste ompröva hur vi löser en del driftsfrågor och jag är överraskad vilken energikick det varit att få formulera vår egen miljöpolicy och sedan börja sätta den i handling, säger First Camps miljöansvarige Marcus Petersson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.