Annons:

Annons:

Fler hotell flaggas om till ”by Scandic”

Haymarket by Scandic i före detta Pub-huset i Stockholm är det första hotellet som öppnar under hotellkoncernens nya varumärke. Nu är det klart att ytterligare två hotell ska in i kedjan: hotellet Norge by Scandic i Bergen och Marski by Scandic i Helsingfors.

Det var i höstas som Scandic berättade att man ska ha en handfull signaturhotell i Norden under namnet ”by Scandic”. Först ut är Haymarket by Scandic, i Pub-huset vid Hötorget i Stockholm, som öppnar den 10 maj. I höst ska även Scandic Grand Central  på Vasagatan i Stockholm bli ett ”by Scandic”.

Nu meddelar bolaget att ytterligare två hotell ska flaggas om. Det ena är Hotel Norge i Bergen. Det har hittills drivits som ett Radisson Blu, men där operatören Rezidor i mars meddelade att man väljer att avsluta hyresavtalet i förtid på grund av bristande lönsamhet. För det betalar Rezidor 75 miljoner norska kronor till fastighetsägaren.

Nu står det alltså klart att Scandic tar över driften av det 420 rum stora hotellet. Det ska nu renoveras och beräknas öppna i mitten av 2018.

Det andra hotellet som flaggas om till ”by Scandic” är Scandic Marski i Helsingfors. Det har 289 rum och ska vara klart våren 2018.

Signaturhotellen ”by Scandic” ska enligt bolaget präglas av ”sin unika historia och karaktär”, och ska ”möta efterfrågan hos resenärer som söker unika hotellupplevelser”.

– Genom att profilera dessa hotellfastigheter till signaturhotell realiserar vi hotellens fulla potential både avseende kunderbjudande och lönsamhet, säger Scandics koncernchef Frank Fiskers i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018