Annons:

Annons:

Fler hotell flaggas om till ”by Scandic”

Haymarket by Scandic i före detta Pub-huset i Stockholm är det första hotellet som öppnar under hotellkoncernens nya varumärke. Nu är det klart att ytterligare två hotell ska in i kedjan: hotellet Norge by Scandic i Bergen och Marski by Scandic i Helsingfors.

Det var i höstas som Scandic berättade att man ska ha en handfull signaturhotell i Norden under namnet ”by Scandic”. Först ut är Haymarket by Scandic, i Pub-huset vid Hötorget i Stockholm, som öppnar den 10 maj. I höst ska även Scandic Grand Central  på Vasagatan i Stockholm bli ett ”by Scandic”.

Nu meddelar bolaget att ytterligare två hotell ska flaggas om. Det ena är Hotel Norge i Bergen. Det har hittills drivits som ett Radisson Blu, men där operatören Rezidor i mars meddelade att man väljer att avsluta hyresavtalet i förtid på grund av bristande lönsamhet. För det betalar Rezidor 75 miljoner norska kronor till fastighetsägaren.

Nu står det alltså klart att Scandic tar över driften av det 420 rum stora hotellet. Det ska nu renoveras och beräknas öppna i mitten av 2018.

Det andra hotellet som flaggas om till ”by Scandic” är Scandic Marski i Helsingfors. Det har 289 rum och ska vara klart våren 2018.

Signaturhotellen ”by Scandic” ska enligt bolaget präglas av ”sin unika historia och karaktär”, och ska ”möta efterfrågan hos resenärer som söker unika hotellupplevelser”.

– Genom att profilera dessa hotellfastigheter till signaturhotell realiserar vi hotellens fulla potential både avseende kunderbjudande och lönsamhet, säger Scandics koncernchef Frank Fiskers i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
24 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019