Annons:

Annons:

Fler hotellnätter i Spanien – men krisen långt ifrån över

Antalet utländska turister på de spanska hotellen steg från 115 000 i juni till över 1,1 miljon i juli. Det är ändå långt ifrån de 6,5 miljoner turister som besökte landet under samma månad i fjol, skriver Reuters. Var fjärde besökare i juli kom från Tyskland. Men det var ändå spanjorerna som syntes till oftast på hotellen. Den inhemska turismen genererade 3,2 miljoner hotellnätter under månaden.

Turismsektorn utgör omkring 12 procent av Spaniens totala BNP. Landet, som ett normalt år lockar 80 miljoner utländska turister, är världens näst mest populära turistmål efter Frankrike.

En kommentar

  1. Viva Espana: Och smittspridningen i Spanien fortsätter att öka och ligger nu långt framför övriga länder i Europa. Trots det ger UD fritt fram att resa dit. Det är inte rimligt, och speciellt inte när man har andra inkonsekventa restriktioner här hemma. Åk gärna til det mest smittspridande landet i Europa, men kom ihåg att sitta med minst 1.5m mellanrum på restaurangen här i Sverige eller att Gröna Lund inte får ha öppet🤦🏻‍♂️

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.