Annons:

Annons:

Fortsatt tuffa tider för Scandic

Trots mindre vinst och vinstvarning föreslås en höjd utdelning till 3,40 kronor.

Nordens största hotellkedja Scandic har uppförsbacke. Förra året kom en vinstvarning. I senaste kvartsrapporten levererar bolaget utifrån tidigare förväntningar. Detta innebär att Stockholms hotellmarknad, som är Scandics största och viktigaste, är fortsatt mycket tuff. Förra året ökade antalet hotellrum i huvudstaden med 6 procent, men tillväxten på marknaden är bara drygt 1 procent. Detta har lett till pressade rumspriser för alla hotelloperatörer. Scandic redovisar ett justerat ebitda-resultat på 333 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017, att ställa mot SME-förväntan om 328 miljoner kronor, skriver DI. Nettoomsättningen samma kvartal steg med 8,1% till 3 743 miljoner kronor.

”Scandics omsättningstillväxt uppgick till 8 procent under det fjärde kvartalet främst drivet av nya hotell och positiv RevPAR-utveckling i Norge och Finland. Trots den växande omsättningen sjönk Scandics justerade EBITDA i kvartalet. Nedgången förklarades främst av lägre lönsamhet i vår svenska verksamhet. RevPAR i Stockholm var svag under slutet av kvartalet till följd av den ökade kapacitet vi sett under året.”, skriver vd Even Frydenberg VD & koncernchef i bokslutskommentar.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020