Annons:

Frank Fiskers lämnar Scandic

Frank Fiskers lämnar vd-posten hos Scandic i sommar. Han efterträds av Even Frydenberg från Starwood Hotels & Resorts.

Frank Fiskers tillträdde tjänsten som vd för Scandic 2007. 2010 lämnade han hotellföretaget för att tillbringa tre år som vd och koncernchef på Coop. 2013 återvände han till Scandics vd-stol och sedan dess har företaget växt från 160 till 230 hotell samt noterats på Stockholmsbörsen.

– Det har varit åtta fantastiska år och mitt hjärta klappar för Scandic. Beslutet är något som har vuxit fram över tid. Jag började arbeta på hotell som nittonåring och efter trettiofem år i branschen väljer jag nu att inte längre jobba operativt, säger Frank Fiskers till Besöksliv.

Even Frydenberg blir ny vd för Scandic.

Even Frydenberg blir ny vd för Scandic.

Fran Fiskers efterträds av Even Frydenberg från Norge som har haft en lång karriär inom Starwood Hotels & Resorts. Sedan i somras är han varit ansvarig för företagets verksamhet i västra Europa. I september 2016 blev han en av de operativa cheferna för Marriott i Europa efter sammanslagningen med Starwood.

Frank Fiskers lämnar vd-rollen för Scandic den 31 juli och kommer därefter under en period att vara verksam som rådgivare till bolagets styrelse och ledning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.