Annons:

Grand Hotel växer med 76 nya lyxrum

I juli öppnas dörrarna till Grand Hôtels 76 nya rum och sviter i Burmanska palatset, en investering för Sveriges främsta lyxhotell på 265 miljoner.- Det finns en efterfrågan i deluxesegmentet för sviter och rum med utsikt över vattnet och slottet som vi inte har kunnat tillgodose. Nu kan vi det, säger Nils Axing, ny vd för Grand Hôtel vid tisdagens pressvisning.

Införlivandet av Burmanska palatset är den största förändringen på Grand Hôtel sedan invigningen 1871.
Byggarbetet pågår för fullt för att färdigställa de 76 rummen. 50 av dem har utsikt mot slottet, vilket är mycket eftertraktat av Grands internationella gäster. Hotellets inredningsarkitekt Louise Nilsson har inrett rummen och sviterna i sju olika klassiska stilar: Jugend, Neoklassicism, Rokoko, Gustaviansk, 1880-tal, 1920-tal och American Classics. Rummen är i genomsnitt 50 kvadratmeter.
– Det är större än många andra femstjärniga lyxhotell där rummen ofta är runt 30 kvadratmeter, säger Nils Axing.
De största sviterna som öppnar i juli är Superior Suite som kommer att kosta 10 500 kronor per natt. Senare ska dock en Executive Suite på 330 kvadratmeter byggas på hela översta våningen i Burmanska palatset och den kommer att gå loss på 13 500 kronor per natt. Totalt får hotellet 376 rum.

Kommentarer är stängda.