Annons:

Grönt ljus för Scandic – om vissa villkor uppfylls

Konkurrensmyndigheten i Finland godkänner Scandics förvärv av finska Restels hotellverksamhet med förbehållet att tre hotell måste avyttras. Det framgår av ett pressmeddelande.

Myndigheten godkänner affären under förutsättning att Scandic avyttrar ett hotell i Lahtis, ett i Björneborg och ett i Kuopio. Dessutom är affären villkorad av att Scandic förbinder sig att inte ta del av ett antal av konkurrensmyndigheten tillkännagivna hotellprojekt i Villmanstrand och i Vanda.

– Vi godtar konkurrensmyndighetens slutliga beslut och är nöjda med att förvärvet nu har godkänts, säger Even Frydenberg, vd och koncernchef på Scandic.

På proforma-basis, om förvärvet hade skett 1 januari 2016, hade den köpta verksamheten under 2016 bidragit med en nettoomsättning på 203 miljoner euro och justerat ebitda på 13,7 miljoner. De hotell som ska säljas bidrog tillsammans med cirka 8 miljoner euro till omsättningen och 1,7 miljoner till justerat ebitda under 2016.
Sammantaget bedömer Scandic att den förvärvade verksamheten, exklusive de tre hotell som kommer att avyttras, har potential att generera en justerad ebitda-marginal över gruppens långsiktiga finansiella mål på 11 procent, skriver hotellkedjan i ett pressmeddelande.

 

Scandic Hotels förvärv av Restels finska hotellverksamhet, som tillkännagavs 21 juni 2017, förväntas genomföras innan årsskiftet.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024