Annons:

Annons:

Grönt ljus för Scandic – om vissa villkor uppfylls

Konkurrensmyndigheten i Finland godkänner Scandics förvärv av finska Restels hotellverksamhet med förbehållet att tre hotell måste avyttras. Det framgår av ett pressmeddelande.

Myndigheten godkänner affären under förutsättning att Scandic avyttrar ett hotell i Lahtis, ett i Björneborg och ett i Kuopio. Dessutom är affären villkorad av att Scandic förbinder sig att inte ta del av ett antal av konkurrensmyndigheten tillkännagivna hotellprojekt i Villmanstrand och i Vanda.

– Vi godtar konkurrensmyndighetens slutliga beslut och är nöjda med att förvärvet nu har godkänts, säger Even Frydenberg, vd och koncernchef på Scandic.

På proforma-basis, om förvärvet hade skett 1 januari 2016, hade den köpta verksamheten under 2016 bidragit med en nettoomsättning på 203 miljoner euro och justerat ebitda på 13,7 miljoner. De hotell som ska säljas bidrog tillsammans med cirka 8 miljoner euro till omsättningen och 1,7 miljoner till justerat ebitda under 2016.
Sammantaget bedömer Scandic att den förvärvade verksamheten, exklusive de tre hotell som kommer att avyttras, har potential att generera en justerad ebitda-marginal över gruppens långsiktiga finansiella mål på 11 procent, skriver hotellkedjan i ett pressmeddelande.

 

Scandic Hotels förvärv av Restels finska hotellverksamhet, som tillkännagavs 21 juni 2017, förväntas genomföras innan årsskiftet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018