Annons:

Annons:

Hotell står tomma efter Thomas Cook-konkurs – TUI ser köpläge

På Kanarieöarna gapar många charterhotell halvtomma efter Thomas Cooks konkurs. Men konkurrenterna ser en chans att plocka russinen ur kakan, skriver Svenska Dagbladet.

Vid den nordiska grenen av den stora tyska chartergruppen TUI är Alexander Huber vd. Han sticker inte under stol med att konkursen i Thomas Cook nu dukar upp ett rikt smörgåsbord av attraktiva hotell för kvarvarande aktörer. Thomas Cook ägde en rad hotell – bara i Spanien uppgick antalet till över 40 stycken.

– Ur ett europeiskt perspektiv har en stor konkurrent försvunnit. Det är klart att vi i TUI då ser till att anpassa oss. Vi kommer att öka till betydligt större volymer på många marknader och jobba med fler hotell och destinationer framöver, säger Alexander Huber.

Enligt den spanska hotellkedjan Iberostars stormrika ägare Miguel Fluxà Rosselló är dock hoppet inte främst till nya charterresenärer. Det är snarare lågprisflyget som han tror kan flytta fram sina positioner i de tomrum som uppstår efter Thomas Cook-konkursen.

Ryanair hade tidigare hotat att lägga ner sina flygbaser på Teneriffa och Gran Canaria nästa år, men sannolikheten för att det inte blir så, har troligen ökat efter Thomas Cooks konkurs.

Kommentarer är stängda.

Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.