Annons:

Premium

Hotellet är ett svartbygge på 51-våningar

Det skulle sticka ut även i Manhattans skyline. Aloft hotell på 11th Avenue i Hudson Yards är designat för att verkligen sticka ut. Med sina 51 våningar svävar byggnaden över Hudson River, med fönster från golv till tak.

Allt verifierades av Warren L. Schiffman rekordarkitekt i antal projektet. Hans signatur sattes på ritningarna och liksom två andra storskaliga projekt i New York City, ett hotell nära La Guardia flygplats och två höghus i Queens. Alla har samma utvecklare, Marx Development Group.

Men Schiffman erkänner nu att han inte haft någon aktiv roll i dessa projekt, ett uttalande som reser frågor om byggnaderna godkändes för konstruktion utan tillsyn och inblandning av en licensierad arkitekt – ett krav i delstaten för att säkerställa att byggnaderna är korrekt konstruerade och inte utgör någon säkerhetsrisk.

Ett dokument som The New York Times funnit visar att Schiffmans användes för att godkänna byggnader som han inte granskade.

Dokumentet visar att när Schiffman gick i pension 2016 från Marx Development Group, undertecknade han ett åttapunktsavtal…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium