Annons:

Hullberg lämnar Story Hotels – blir konsult

Sören Hullberg är inte längre vd och delägare i Story Hotels, som han var med och grundade. Men han är väldigt nöjd med sina åtta år för bolaget.
– Vi hade en extremt bra timing.

För åtta år sedan grundade Sören Hullberg konsultbolaget Hopas Management, ihop med Patrik Åström som han jobbat ihop med inom Scandic. Då fick han uppdraget att styra upp uppbyggnaden av Story Hotel som skulle öppna på Riddargatan. Det ledde dock till att han blev erbjuden att bli både vd och delägare för hotellet, som skulle utvecklas till en kedja.

– Jag har kört i åtta år nu, de senaste tre åren två hotell (även Story Hotel Sundbyberg). Samtidigt har vi projekterat för att öppna i Malmö. Jag har haft en ganska stor arbetsbelastning och förr eller senare skulle vi växla vd, det har vi delägare varit helt överens om, säger Sören Hullberg.

Därför har han nu lämnat över vd-stolen till Patrik Egnell, Story Hotels finanschef sedan ett och ett halvt år. Sören Hullberg säljer även sina aktier i bolaget till övriga delägare.

Han tycker att de lyckats väldigt väl med den analys av hotellmarknaden de gjorde inför öppnandet av Story Hotel.

– Vi försökte förstå vilken förändring som skulle komma bland resenärerna och vi hade en extremt bra timing. Vi sa att till oss ska du inte ringa, utan du ska boka på nätet och betala på nätet innan du kommer. Det tyckte branschen var rena vansinnet då. På den tiden fanns inga smarta telefoner, då var det Nokia och Ericsson som gällde.

Det andra beteendet de tog fasta på var att hotell måste erbjuda något socialt spännande.

– Då blir det attraktivt för den lokala marknaden att hänga på hotellet, vilket gör att det blir kul för dem som bor på rummen. Den som var tidigt ute med det här var Pelle Lydmar, som gjorde det redan 1995. Men de stora bjässarna hängde inte på det tåget förrän efter att vi gjorde det.

De här två analyserna anser han har lett till framgången.

– Och att vi lyckades skapa en otroligt trevlig och bra grupp medarbetare, utan dem hade det här aldrig lyckats lika bra. Vårt varumärke har fått mer uppmärksamhet än storleken på företaget motiverar – det är väl ett ganska bra betyg.

Nu blir det fullt fokus på Hops Management igen.

– Vi skapade Hops med idén att hjälpa fastighetsägare, investerare, banker, kommuner och andra som av någon anledning är involverade i rörelser som har med hospitality att göra. Eftersom vi kan det operativa, vilket de här jag nämnde ofta inte kan, hjälper vi dem att fatta rätt beslut och bli till exempel en bra fastighetsägare.

Hops Management har nu fem delägare. Förutom Sören Hullberg och Patrik Åström även Bosse Carlsson, tidigare Scandic, Henrik Molin, tidigare Pandox, och Charlotte Bluhm, tidigare Strand Hotel och Fritidsresor.

– Jag tycker att vi fyller en lucka i marknaden.

Kommentarer är stängda.