Annons:

Husesyn på Downtown Camper

Travel News chefredaktör Viggo Cavling podcast-intervjuar hotellinredaren Erik Nissen Johansen.

Erik Nissen Johansens bolag Stylt har fixat inredning på 500 krogar och 300 hotell. Ett av de senare är Downtown Camper mitt i Stockholm. Hotellet är ett barn av två föräldrar: ett fjällhotell och ett spa- och strandhotell. Men det blev fel som barnet hamnade mitt i stan. Men det har ändå blivit rätt för beläggningsgraden på det nya hotellet är över 90 procent.

Lyssna på hela intervjun här i Acast.

Och här via Spotify.

I den här intervjun berättar Erik Nissen Johansen att allt började med ett besök Myrorna i Göteborg. Där hittade Erik Nissen ett fotoalbum med en gender-bender-man på utflykt med Trollhättans kvinnoförenings utflykter från 1914. Det blev krogkonceptet Farbror Hjördis. En helt uppdiktad historia om en galen travestit vars recept blev krogens mat och inredning. Det visade sig att människor tyckte om att historien och att den berikade affärerna och nu några hundra krogar och hotell senare arbetar Erik Nissen på i samma anda.

I podcasten går Erik Nissen runt på Downtown Camper och berättar om olika detaljer i inredningen. Han berättar också om hotellet Radisson Sonya Hotel i S:t Petersburg som är en enda stor hyllning till stadens mest kända roman: Brott och Straff. Det krävdes viss övertalning att få ägarna att hylla en yxmördare, men idag är hotellet en stor succé. Det avgörande för att få koncepten att fungera är att personalen förstår dem och kan förklara. När hotellet i S:t Petersburg fick en receptionist som älskade Dostojevskij ökade betyget i TripAdvisor med två steg.

En kommentar

  1. Jacob Downtown Camper: Snyggt Erik .