Annons:

Annons:

Ishotellet tvingas sätta in brandlarm

Trots att byggnaden består av bokstavligt talat iskall vatten måste Ishotellet utrustas med brandlarm. Det finns inget som kan ta eld i Jukkasjärvis ishotell, men regler är regler: Brandlarm måste installeras.

Årets bygge av Ishotellet i Jukkasjärvi pågår för fullt. Och byggnadsmaterialet är som vanligt is. Byggnationen har dock ett rätt konstigt problem att ta tag i – brandvarnare som fungerar i ett hus av vatten måste hittas och installeras.

– Det är ju lite speciellt med ett brandlarm i en isbyggnad. Det är en miljö där det är minusgrader och frost, vilket försvårar. I och med att byggnaden är gjord av snö och is rör den på sig under säsongen också, säger Alf Kero, platschef på hotellet till Besöksliv.

Med tanke på de kalla och vätskefyllda väggarna och taket är det kanske inte så stor brandrisk

– Nej, inte i någon större utsträckning. Själva hotellet är byggt av snö och is, och det kan ju inte brinna, säger Alf Kero.

Men Boverkets regler slår fast att det måste finnas brandvarnare även i Ishotellet. De måste till och med kontrolleras dubbelt så ofta som i vanliga hus, eftersom miljön förändras.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.