Annons:

Jennica Jonsson är Stureplansgruppens nygamla vice vd

Hon har kallats ”Stureplans bäst bevarade hemlighet”, men här svarar Jennica Jonsson på Travel News på nytt jobbenkät eftersom hon är aktuell som ny vice vd på Stureplansgruppen. Ett arbete hon redan haft för tio år sedan.

Grattis Jennica till nya jobbet som vice vd på Stureplansgruppen efter Per Gunne. Varför valde Vimal Kovac dig? 

Tack så mycket. Det var inte direkt att han valde mig utan snarare att han fick övertala mig. Vimal älskar Formel 1, det skall gå fort, mycket fort, och han vet att jag är mer struktur och ordning vilket gör oss till ett perfekt team.

Vem är mest hemlig, du eller Vimal?

Jag vid tidigare tillfällen blivit kallad för ”Stureplans bäst bevarade hemlighet” så tänker väl spontant att det kanske skulle vara jag. Här är vi båda lika i det avseendet att vi inte älskar rampljuset och hellre arbetar i kulisserna än att stå på scen.

Vad gör en vice vd hela dagarna? 

Det blir ett och annat möte, allt från avstämningar med samarbetspartners till kreativa möten med medarbetare, då jag som Vice VD arbetar med väldigt många varumärken.

Du är också vd på Bank Hotel, hur mår hotellet? 

Bank Hotel är fantastiskt, allt från interiör, gäster, medarbetare och den internationella atmosfären. Mottagandet har varit överväldigande.

Vardagarna är tuffare än helgerna sägs det om Bank. Din kommentar? 

Det håller jag inte med om. På logisidan är vi starka alla dagar i veckan, vardagar med affärsresenärer och helger med privatresenärer. Men givetvis sticker helgerna ut då vi har en högre andel stockholmare som bor hos oss då. Vi är otroligt stolta över att så många locals väljer att bo hos oss när man vill unna sig lite extra!

Stureplan är under omformning. Allt ska renoveras under några år, när öppnar ert nya hotell vid nya Stureplan? 

Det enda jag kan säga är att Petter Stordalen (delägare i Stureplansgruppen) älskar planerna för Sturegallerian och helst vill att hotellet skall öppna imorgon.

I morgon öppnar även Östermalms saluhall, finns det verkligen gäster till alla krogar? 

Det kommer alltid finnas gäster till restauranger som levererar. Den stora utmaningen är att krogarna i Stockholm har en sån hög lägsta nivå.

Är Instagram den bästa mediekanalen eller? 

Ja, tänk själv hur mycket har du inte idag hittat via vänners och bekantas Instagram som ett lyxigt hotell, inspirerande inredning eller kanske en grön drink eller guldig spargris i choklad? Vi upplever att många gäster besöker oss för att få mer information om vår verksamhet och även andra som letar efter en känsla och bild om atmosfären.

Hur börjar du din arbetsdag? 

På tunnelbanan på väg till jobbet då jag går igenom mailen och dagens agenda.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare? 

I dagsläget ingenting. Jag trivs otroligt bra på Stureplansgruppen. Vi är ett företag i konstant utveckling och ingen dag är den andra lik. Jag känner att jag både bidrar och utvecklas varje dag och det är en ynnest att få jobba med våra olika verksamheter och tillsammans alla kompetenta och trevliga kollegor i koncernen.

Reseindustrins största utmaning? 

Att äga relationen till gästen och alltid behålla initiativet till gästen. Med fler och starkare tredje parts kanaler växer avståendet mellan gästen och hotellen och det blir svårare att lära känna våra gäster, deras preferenser och önskemål och därmed att uppfylla och överträffa deras förväntningar.

Namn: Jennica Jonsson
Titel: Vice VD, Stureplansgruppen
Familj: Man och två barn
Ålder: 44
Bor: Mälarhöjden
Senaste resa: Dubrovnik
Favorithotell: I Stockholm såklart Bank Hotel, annars Hôtel Costes i Paris
Favoritfärjebolag: DFDS
Favoritreseapp: Google maps
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Capo Vaticano i södra Italien
Min drömresa: Safari i Afrika
Detta vet vi inte om dig: Jag älskar att åka båt, allt från roddbåt till stora fartyg.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024