Annons:

Premium

Kalifornienkändisar bråkar om hotellplaner

Båda finns på västkusten. I båda strider man om hotellplaner. Men där slutar nog likheterna mellan Halmstad och Benedict Canyon i Los Angeles. Men i båda kan det bli folkopinionen som stoppar hotellplaner. Text: Janne Sundling

Ett förslag om att bygga ett lyxhotell i Benedict Canyon intill Beverly Hill har ställt några av LA:s kändisar mot varandra i en strid strid om framtiden för en av Los Angeles mest exklusiva stadsdelar .

I området ligger huspriserna på 3 miljoner till 100 miljoner dollar. Och här finns det 33 hektar stora område som tidigare ägdes av miljardären Kirk Kerkorian. Fastigheten såldes vid hans död 2015 för 19 miljoner dollar.

Kommunens plannämnd ska i nästa vecka fatta ett preliminärt beslut om den områdesändring som behövs för att bygga ett kommersiellt projekt i området. Om de undanröjer hindren skulle ett slutgiltigt godkännande krävas från Los Angeles kommunfullmäktige någon gång under de närmaste månaderna.

På ena sidan av hotellfighten finns Gary Safady, en fastighetsutvecklare och filmproducent, som vill starta ett Bvgari lyxhotellprojekt med 58 rum och sviter, plus åtta privata bostäder, ett 10 000 kvadratmeter stort spa, ett gym, en privat teater, tillsammans med en restaurang. 

Bland projektsupportrarna finns skådespelaren Mark Wahlberg och rockmusikern Gene Simmons. 

Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022