Annons:

Annons:

”Läge, läge och personlighet”

Nanna Waktel är ny General Manager på Ocho Hotel & Kitchen i Palma. Här berättar hon om nya jobbet, varför man ska välja hennes boutique-hotell bland minst 42 andra och Stureplans snara död.

Grattis till nya jobbet som General Manager på Ocho Hotel & Kitchen. Varför du tror du att Maria och Johan Eklund valde dig?

De har koll på vad jag gjort tidigare, Nosh & Chow, Bernies och kontorsklubben City club och tyckte att det passade in med deras tankar och visioner för Ocho Hotel & Kitchen. Plus att jag har varit mycket på Mallorca så jag kan ön och de människorna som bor och reser hit.

Vad gör dig till en bra chef?

Tydlighet i allmänhet och i synnerhet när det gäller rollen, det vill säga att medarbetarna vet hur deras ansvar och befogenheter ser ut. Det är grunden. Efter det att att ha förtroende och respekt för de som man jobbar med och inte peta runt i allt. Och såklart eftersom jag tycker att man ska ha kul på jobbet och i det man gör tillsammans.

Det finns minst 42 boutique-hotell i Palma. Varför ska man välja ditt?

Läge, läge och personlighet. Vårt läge är fantastiskt och vi är med vår inredning och personal det personligare alternativet. Våra åtta sviter ser alla olika ut och det minsta är 42 kvadratmeter, alla med fullt utrustade kök. Så hos oss kan man bo flera i en svit, vilket vi tänker är extra uppskattat för en grupp eller familj nu när Airbnb är förbjudet i Palma stad. 

Vi har en också en restaurang i entréplan som kommer vara öppen alla dagar i veckan, där Lukas Moderato med team ser till att det blir en plats man kan hänga om man som gäst på hotellet känner för lite sällskap och liv och rörelse. Det är personligare och roligare hos oss helt enkelt!

Få rum = svårt att få lönsamhet. Ditt knep för vinst?

Nöjda gäster! Och en smart organisation där restaurangen är vår lobby och reception.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Personalen. Och när det kommer till inredningen; konsten!

Börjar inte Mallorca bli lite tråkigt?

Nej inte tråkigare än Stureplan.

Du ska lämna Stureplan. Kommer du att överleva?

Se föregående fråga;) Det enda jag kommer sakna är restaurang Ling Long! Frågan är snarare om Stureplan kommer överleva. Nybrogatan, Riddargatan och ner mot Arsenalsgatan känns som nya stråket där det poppar upp restauranger och hotell.

Viktigaste läxan på Stureplansgruppen?

Läxa och läxa, men var alltid roligt att se Vimals intresse och förmåga att handplocka rätt personer till positioner i allt från driftschefer till barpersonal och klubbansvariga – han är bra på att hitta rätt credd på rätt plats;)

Hur börjar du din arbetsdag?

Lite oklart ibland när den börjar och slutar men en cortado om den börjar på morgonen och provsmaka maten och prata med gäster om den börjar på kvällen.

Din viktigaste KPI?

NPS. Och att förstå vilka faktorer som driver/korrelerar med NPSen.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Att jag känner att jag börjar gå på rutin och inte tillför något nytt, då är det dags att byta.

Besöksnäringens största utmaning?

Hållbarhetsfrågan.

Namn: Nanna Waktel

Titel: General Manager

Familj: Kille, hund, mamma, bror och kompisar!

Ålder: 42

Bor: Utanför Palma och Färingsö

Senaste resa: Ibiza 

Favorithotell: Macakizi Hotel utanför Bodrum

Favoritfärjebolag: Istanbul Sehir Hatlari, passargerarfärjorna i Istanbul där jag gillar åka från europeiska sidan till asiatiska och tillbaks igen, sippandes på ett glas te!

Favoritreseapp: Soho House appen

Flygbolag som jag åker helst med: Turkish Airlines

Favoritdestination: Mallorca

Min drömresa: Båtresan runt om i Malukerna med Olle Sandström och hans fantastiska trä segelbåt A’boya förra året var helt overklig. Nästa på listan är i december till Art Basel Miami med min konst-ciceron Joanna Sundström.

Detta vet vi inte om dig: Kan röka cigg med fötterna!

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.