Annons:

Lidl vill rekrytera friställda från Nordic Choice

Nordic Choice Hotels ingår idag ett unikt branschöverskridande samarbete med Lidl Sverige för att hjälpa varslade medarbetare till ny försörjning. Syftet förutom att hjälpa drabbade utifrån coronakrisen är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan på Lidl för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska, enligt ett pressmeddelande.

I spåren av coronautbrottet har vissa branscher, inte minst inom hotell och turism, drabbats hårt med varsel och uppsägningar som följd. Parallellt har trycket i Sveriges livsmedelsbutiker ökat. Mot den bakgrunden ingår nu Lidl Sverige och Nordic Choice Hotels ett unikt branschöverskridande samarbete där de som står utan jobb hos hotellkedjan kan söka anställning i någon av Lidls butiker eller lager.

– Vi befinner oss i en extrem situation och måste göra allt vi kan för att säkra upp en trygg tillgång på mat så kunderna kan hitta det som behövs för att vardagen ska fungera. Det är också otroligt viktigt för hela samhället att i största möjliga mån hjälpa de människor som är friska att ha ett jobb att gå till. Det innebär att vi får tänka nytt och se till de möjligheter som uppstår. Samarbetet med Nordic Choice Hotels är en unik lösning och ett fint exempel på hur vi i kristider kan hjälpa varandra, även över branschgränser, säger Helene Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

– De brutala effekterna av coronakrisen kom snabbt och skoningslöst. På kort tid har vi gått från en personalbrist de kommande fem åren på 45 000 medarbetare till att behöva varsla 4500 av våra kollegor i Sverige. I detta läge är det oerhört skönt med snabbtänkta och flexibla företag som Lidl som snabbt såg en möjlighet till samarbete. Det här är oerhört bra för alla parter och det ska bli oerhört spännande att följa hur det utvecklas, säger Tina Tropp Jerresand, acting vice president People & Culture Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Det var för ungefär två veckor sen som en medarbetare på Lidl i Malmö kontaktade Clarion Hotel Malmö Live för att presentera ett samarbete. Verens Popora, distriktschef på Lidl i Malmö, hade sett hotellets VD, Jens Lyckman, på TV som berättade om varslet som skulle behöva ske. Vernes Popara hade ett akut behov av personal med tanke på hur mycket deras försäljning har ökat och ville hjälpa till.

– Jag såg Jens på TV, och tänkte att Nordic Choice Hotels har den bästa personalen, och ville gärna sträcka ut en hand för att hjälpa till. Vi behöver hjälp med allt från att packa upp varor, till att ta emot leveranser, samt ge service till alla kunder som är på plats i våra butiker, säger Vernes Popora, Distriktschef på Lidl i Malmö i ett pressmeddelande.

Rekryteringen startar omgående och samtliga anställda som blivit varslade har möjlighet att söka jobb hos Lidl via det digitala verktyget Next u. Företaget arbetar med rekrytering och bemanning via videopresentationer, och en lösning där kandidaterna söker jobb direkt via sina mobiler på bara ett par minuter. Processen är CV-lös och det går enkelt att söka via mobiltelefon. De sökande kommer erbjuda tidsbegränsade anställningsavtal med varierad anställningsgrad.

En kommentar

  1. Elisabeth: Bra jobbat där 🙌🙌🙌
Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023