Annons:

Ligula tar över ännu ett hotell i Köpenhamn

Ligula har tecknat avtal om att genom ett aktieförvärv överta Park Inn Hotel i Köpenhamn. Hotellet ligger i anslutning till den mycket dynamiska och växande Copenhagen Airport. Hotellet har 295 rum, möteslokaler och restauranger. Övertagandet sker per 1 juli 2019.

Runt Flygplatsområdet, med sin attraktionsförmåga och starka expansionsplan, sker mycket av tillväxten utanför centrum i Köpenhamn. Park Inn är beläget endast två stopp med Metron från Terminal 3. Hotellet var tidigare känt under varumärket SAS Hotel Globetrotter. Tillsammans med fastighetsägaren har också ett omfattande renoveringsprogram, främst av rum och badrum, beslutats.

-Vi har haft flera möjligheter att utöka vårt bestånd i Köpenhamnsområdet men inte lyckats att komma överens om något som kommersiellt känts gångbart över tiden. Utbudet växer starkt i Köpenhamn och att då få chansen att förvärva ett etablerat välskött hotell känns mycket bra, säger Uwe Löffler CEO för koncernen.

-Detta hotell med sitt läge, kommer på ett mycket bra sätt komplettera våra övriga hotell i Köpenhamn och ger oss därmed en rad synergier som förbättrar både vårt utbud och position i området, säger Christer Lundberg, Country Manager Danmark.

Ligula har för närvarande 4 hotell i drift med Copenhagen Plaza i spetsen i Köpenhamns centrum. Med detta, vårt femte, förvärv förstärker vi vår position i staden och har därmed nästan 800 rum i drift. Hotellmarknaden i Köpenhamn har vuxit starkt och har nu en beläggningsgrad som är på en historiskt hög nivå. Utbudet växer fortsatt kraftigt samtidigt som staden blir mer och mer attraktiv. Köpenhamn är en av Nordeuropas största mäss- och konferensstäder och har ett växande fritidssegment.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024