Annons:

Annons:

Stordalen storsatsar i Västsverige

Nordic Choice Hotels ökar sin närvaro i Västsverige. Hotellkedjan tar över tre hotell i Borås och ett i centrala Göteborg. Säljare är Svenska Stadshotell AB.

Nordic Choice Hotels ökar kraftigt sin närvaro i Västsverige genom att köpa  totalt fyra stycken driftskontrakt av hotell i Borås och Göteborg.

I Borås förvärvas hotellen First Hotel Grand, Best Western Hotel Borås och Comfort Hotel Jazz. Affären innebär att Nordic Choice Hotels kommer att kunna erbjuda 352 rum på Borås hotellmarknad.

– Det här är första gången jag går in i en och samma stad och tar över tre stycken hotell samtidigt, säger Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Utöver satsningen i Borås ökar också Choice sin närvaro i Göteborg genom att ta över Best Western Hotel Göteborg på Skeppsbron. Hotellet har i dagsläget  72 rum men ska byggas ut till 278 rum.

– Som alla vet så älskar jag Göteborg och därför fortsätter jag satsa i stan, säger Petter A Stordalen.

Avtalet som skrivits mellan Nordic Choice Hotels och Svenska Stadshotell AB innebär att de nämnda hotellen i Borås och Göteborg blir del av Nordic Choice från och med den 30 juni 2015. Transaktionen är villkorad av sedvanliga tillträdesvillkor, enligt pressmeddelandet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA