Annons:

Annons:

Pandox förvärvar hotell för miljarder

Hotellfastighetsbolaget Pandox köper en portfölj med 37 hotellverksamheter i Storbritannien och Irland. Säljare är Lone Star.

Transaktionen sker enligt ett pressmeddelande med ”Leonardo som operatörspartner där Pandox efter omorganisering av portföljen behåller 20 förvaltningsfastigheter och en operatörsfastighet i Storbritannien och Irland, och Leonardo förvärvar den operativa plattformen med 36 hotelloperatörsrörelser under varumärket Jurys Inn”.

Total köpeskilling uppgår till motsvarande nio miljarder kronor.

Men efter att en del av hotellen överförts till Leonardo landar den slutliga köpeskillingen på cirka åtta miljarder kronor.

Köpet finansieras med nya banklån och bidrar enligt Pandox omedelbart till resultat och kassaflöde.

– Förvärvet uppfyller samtliga Pandox strategiska kriterier avseende länder, orter och lägen samt storlek, segment och lönsamhet, och bidrar till att diversifiera vår intäktsbas ytterligare. Hotellfastigheterna är av hög kvalitet, tillhör det lönsamma övre mellanprissegmentet och kommer att ge ett omedelbart och betydande resultatbidrag. Pandox lägger genom förvärvet 20 nya hotellstäder till portföljen och uppnår en betydande marknadsnärvaro i Storbritannien och Irland som är stora och dynamiska hotellmarknader. Förvärvet tydliggör Pandox förmåga att kunna genomföra sin affärsstrategi i internationell konkurrens och växa med god lönsamhet även på nya marknader, säger Anders Nissen, vd för Pandox i en kommentar.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.