Annons:

Annons:

Pandox köper Brysselhotell

Pandox köper hotell i Bryssel för 315 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pandox förvärvar Brysselhotellet Silken Berlaymont. Köpeskillingen uppgår till cirka 315 miljoner kronor och finansieras av befintliga kreditfaciteter, skriver nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till ett pressmeddelande.

Affären ska vara slutförd och tillträde ske i slutet av maj 2017. Hotellet kommer då att sortera under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Hotellet väntas under 2017 bidra med cirka 70 miljoner kronor i intäkter och 10 miljoner i cash earnings, mätt i årstakt.

Säljare är Hotel Berlamont SA/Urvasco Hotels konkursförvaltare. Pandox har erhållit nödvändigt domstolsbeslut för att ingå avtal om köp av hotellet.

Hotellet, som har 212 rum, ska inledningsvis drivas under eget oberoende varumärk.

– Hotellet verkar i ett marknadssegment med goda genomsnittspriser och en stabil uthyrningsgrad. Hotellet har underpresterat och erbjuder därför bra förbättringspotential som bland annat stöds av sitt starka läge intill EU-kommissionen, säger Pandox vd Anders Nissen i en kommentar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020