Annons:

Pandox köper hotell i Storbritannien för 664 miljoner

Hotellfatighetsbolaget Pandox förvärvar ett hotell i Storbritannien för 53 miljoner pund motsvarande 664 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att förvärva det ikoniska och marknadsledande The Queens Hotel i centrala Leeds. Hotellet ligger vid stadens största torg, mycket nära centralstationen, och attraherar både fritids- som affärsresenärer. Hotellprodukten är i mycket gott skick efter en nyligen genomförd renovering. Affären görs till en attraktiv direktavkastning samtidigt som vi ser goda möjligheter att ytterligare höja avkastningen i hotellet över tid genom aktiva åtgärder inom bland annat drift, organisation och erbjudande”, säger Liia Nõu, vd för Pandox i ett pressmeddelande.

The Queens Hotel har under de senaste genomgått en omfattande renovering och uppgradering av samtliga rum, publika ytor samt restaurang och bar, vilket ger hotellet en stark position i sin marknad. Hotellet kommer att per 16 februari att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Förvärvet kommer initialt att finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter. Säljare är Aprirose Ltd.

Leeds är en av Storbritanniens största städer med mer än 2 miljoner invånare i storstadsområdet. Cirka 25 miljoner människor besöker Leeds varje år för att göra affärer och ta del av stadens attraktiva nöjesutbud. Leeds är en av Storbritanniens största regionala ekonomier med bland annat ett stort centrum för finans- och företagstjänster. Leeds ligger cirka två timmars tågresa från London med drygt 30 avgångar dagligen.

Kommentarer är stängda.