Annons:

Premium

Paris lyxhotell lockar rika amerikaner

“One night in Paris, is like a year in any other place”, sjöng 10 CC på 70-talet. Enligt låttexten spenderade de 40 franc på ett hotellrum. Men rika amerikaner som nu i massor besöker Paris förhandlar inte om priset och betalar glatt 20 000–30 000 dollar per natt för en svit. Text: Janne Sundling

”En natt i den översta sviten på Bristol, ett av stadens berömda hotell, har stigit med 20 procent i pris!

Parishotellen har sin kanske bästa sommarsäsong någonsin. Inte minst är det amerikanska turister som står för en stor ökning under sommaren.

Och priset tycks inte vara ett problem. Ett besök i Paris står på många rika amerikaners bucket list av sådant de måste göra någon gång i livet. I två år har de inte kunnat. Nu kan de.

Paris dyraste hotell har upptäckt det och blivit ännu dyrare. En natt i den översta sviten på Bristol, ett av stadens berömda hotell, har stigit med 20 procent i pris när amerikanska turister, som reser med starka dollar, har återvänt till den franska huvudstaden.

Bristols bästa Imperial-svit gick upp till 30 000 dollar per natt under augusti, säger Catherine Hodoul-Baudry, hotellets marknadsdirektör, en ökning med 20 procent. Hon förväntar sig att det exklusiva hotellet kommer att få sitt bästa år någonsin.

Priset för ett ”vanligt” rum har också ökat till 2 290 euro efter en ökning i efterfrågan sedan maj.

– Det finns inget prismotstånd från våra kunder. Paris gynnas av en stark efterfrågan, så vi drog fördel av det efter år av lidande, säger Hodoul-Baudry till Bloomberg. Ökningen av insatskostnader för personallöner, mat och energi har också fått Bristol att höja sina priser, tillägger hon.

”Pengar är inte ett problem”

Även om Paris lyxhotell måste klara sig utan kinesiska turister, fortfarande fast hemma och ryssar sedan slutet av februari efter landets…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024