Annons:

Premium

Paris lyxhotell lockar rika amerikaner

“One night in Paris, is like a year in any other place”, sjöng 10 CC på 70-talet. Enligt låttexten spenderade de 40 franc på ett hotellrum. Men rika amerikaner som nu i massor besöker Paris förhandlar inte om priset och betalar glatt 20 000–30 000 dollar per natt för en svit. Text: Janne Sundling

”En natt i den översta sviten på Bristol, ett av stadens berömda hotell, har stigit med 20 procent i pris!

Parishotellen har sin kanske bästa sommarsäsong någonsin. Inte minst är det amerikanska turister som står för en stor ökning under sommaren.

Och priset tycks inte vara ett problem. Ett besök i Paris står på många rika amerikaners bucket list av sådant de måste göra någon gång i livet. I två år har de inte kunnat. Nu kan de.

Paris dyraste hotell har upptäckt det och blivit ännu dyrare. En natt i den översta sviten på Bristol, ett av stadens berömda hotell, har stigit med 20 procent i pris när amerikanska turister, som reser med starka dollar, har återvänt till den franska huvudstaden.

Bristols bästa Imperial-svit gick upp till 30 000 dollar per natt under augusti, säger Catherine Hodoul-Baudry, hotellets marknadsdirektör, en ökning med 20 procent. Hon förväntar sig att det exklusiva hotellet kommer att få sitt bästa år någonsin.

Priset för ett ”vanligt” rum har också ökat till 2 290 euro efter en ökning i efterfrågan sedan maj.

– Det finns inget prismotstånd från våra kunder. Paris gynnas av en stark efterfrågan, så vi drog fördel av det efter år av lidande, säger Hodoul-Baudry till Bloomberg. Ökningen av insatskostnader för personallöner, mat och energi har också fått Bristol att höja sina priser, tillägger hon.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium