Annons:

Petter Stordalen ger jobb åt 800 nyanlända

Under måndagens framträdande i Almedalen berättade entreprenören Petter A Stordalen att hans koncern ska ta emot 800 nyanlända och ge dem praktik. Han uppmanar andra stora företag inom besöksnäringen att göra likadant.

Petter Stordalen meddelade att Choice kommer att ge jobb åt 800 nyanlända, budskapet var klart – om alla stora svenska företag följde samma exempel så har man löst flyktingkrisen ”i ett nafs” skriver Besöksliv.

– Att ta emot 800 är många för ett bolag som oss, men om alla bolag i vår storlek i Sverige gör det så tar vi ut hundra tusen nyanlända som står i kö idag. Då löser vi de stora problemen som Sverige står inför. Det kan inte vara politiker som ska lösa dessa problem, vi måste lösa det åt dem. Det är äkta samhällsansvar, säger Petter Stordalen.

Petter Stordalen hoppas att många vill anta utmaningen. Han sa vidare att man inte kan lita på politiker, som måste ta hänsyn till lagar och regelverk, ska kunna lösa problemet.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi kan säkert göra mer inom Choice, men vi har börjat för vi behöver agera nu och göra verklighet av saker och ting. Jag vill utmana alla andra i vår bransch och inom svenskt näringsliv: Börja agera nu och lös de utmaningar som det svenska samhället har behov att hitta lösningar på.

3 kommentarer

  1. Maria: Heja Petter!!! Bra intiativ :-)
  2. Maria: Heja Petter!!! Bra Initiativ :-)
  3. Kajsa.: Naivt! Även Stordalen måste ta hänsyn till lagar och regelverk. Inte ok med gratis arbetskraft! Varför betala en diskare eller städerska när man kan ta en nyanländ. Som tur är har facket koll på detta.