Annons:

Annons:

Petter Stordalen tjänade 700 miljoner norska kronor 2017

– Vårt mål är att aldrig komma upp till elva procent vinstmarginal på våra hotell. I så fall skulle jag göra så många saker som jag tror inte är bra. Jag håller inte på med deras grej, säger Petter Stordalen till Svenska Dagbladet.

Strawberry Group där hotellbolagen ingår, gick enligt Stordalen med cirka 700 miljoner norska kronor i vinst, och hade ett kassaflöde på 1,3 miljarder norska kronor. Bokslutet dröjer dock till april, och påverkas av stora investeringar.

Scandic mål är 11 procents vinst.

Alla bolag går med vinst, enligt Stordalen. Ett av dem, ”Strawberry Equity”, rymmer nästa äventyr. I det äger han 12 procent av kryssningsrederiet Hurtigruten.

– Hurtigruten är en stor och långsiktig investering för mig. Jag har två kryssningsfartyg under byggnation och option på två till. Och så har vi ju elva fartyg sedan innan.

– Hotell blev mitt liv. Jag kommer aldrig att sälja hotellrörelsen. Men jag tycker att Hurtigruten är så spännande, med destinationer även i Arktis och Antarktis. Kryssningar är lite som hotell. Det är ju upplevelser vi säljer, precis som här på Yasuragi, säger Petter Stordalen till Svenska Dagbladet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018