Annons:

Annons:

Ruby Group offentliggör planer på flera nya europeiska hotell 

Münchenbaserade Ruby Group uppför just ny flera nya hotell i bland annat London, Genève, München, Wien och Stuttgart som kommer att öppna de kommande tre åren. Samtliga hotellprojekt bygger på hotellgruppens så kallade ”lean luxury”-filosofi, som utöver att säkra att gästerna erbjuds en attraktiv hotellprodukt till ett fördelaktigt pris, även resulterar i en lägre risk för företagets investerare och samarbetspartners, enligt ett pressmeddelande.

Den Münchenbaserade hotellgruppen Ruby Group offentliggör nu flera nya europeiska hotellprojekt. 

Tre Londonhotell på ritbordet 

Tre av gruppens nya hotellprojekt ligger i London. Tidigare i år öppnade hotellgruppens allra första Londonbaserade hotell, Ruby Lucy, som ligger i det pulserande South Bank-området. Nu tillkännages ytterligare två nya Londonhotell: År 2022 öppnar Ruby Stella, beläget i ett tidigare industriområde, kreativa Clerkenwell. Det tredje hotellet i den brittiska huvudstaden får namnet Ruby Zoe och kommer ligga i den mysiga stadsdelen Notting Hill, med planerad öppning i slutet av 2023. 

Nytt hotell centralt i Genève Ruby Group har sedan tidigare meddelat at de under tredje kvartalet nästa år öppnar sitt första schweiziska hotell i landets största stad, Zürich. Nu offentliggör hotellgruppen ytterligare ett schweiziskt Ruby-projekt, denna gång i Genève. Hotellet är planerat att öppna i början av 2022 på en central adress: Mitt emellan stadens två shoppinggator, Rue du Marché och Rue de Rhône, endast 200 meter från Genèvesjön och några få minuters promenad från Gamla Stan. 

Klosterhotell i Wien byggs ut med större rum och ny takbar 

Även i Österrike ligger utbyggnader och ombyggnadsprojekt på ritbordet. Här kommer hotellet Ruby Lissi, som öppnades i hjärtat av Wiens historiska stadskärna år 2017, att byggas ut med 64 nya rum – inkl. den större rumstypen ”RESIDENT“. Resident-rummen riktar sig till gäster som vill bo på hotellet under längre perioder och har därför större garderob, ett litet kylskåp, kaffemaskin och tillgång till kök- och loungeområdet på översta våningen. Dessutom får hotellet, som ligger i ett tidigare kloster från 1700-talet, en takterrass och ytterligare en bar. Projektet beräknas stå färdigt i slutet av 2021. 

Första Stuttgart-projektet som samlar hotell och kontorslandskap 

Hotellgruppen har dessutom annonserat att de kommer öppna sitt första hotell i Stuttgart under våren 2023. Här samlar Ruby för första gången både hotell och kontor under samma tak i det centralt belägna shoppingcentret Gerbner. Byggnaden kommer husera 153 rum i olika storlekar samt 1700 kvadratmeter kontorslandskap. Det nya Stuttgart-hotellet, som ännu inte fått ett officiellt namn, blir gruppens tionde projekt i Tyskland och är en del av en ambitiös utvecklingsplan, som innefattar 17 nya projekt totalt år 2023. 

”Lean luxury” säkrar lägre risk 

Alla hotell uppförs med utgångspunkt i det som Ruby Group kallar ”lean luxury”: Genom att skoningslöst skala bort allt överflödigt kan Ruby erbjuda både perfekt lägen och hotellupplevelser av hög kvalitet till ett fördelaktigt pris. Samtidigt skapar affärsmodellen fördelar för företagets investerare och samarbetspartners. 

– Vi gör lyx mer tillgängligt genom att begränsa oss till en relativt liten area och genom att skära bort allt icke-nödvändigt, i likhet med lyx-yachts. Med hjälp av teknologi planerar, bygger och organiserar vi oss också på en annat sätt än traditionella hotell. Vi planerar och bygger till exempel på ett ”modulärt” sätt, och vi centraliserar och automatiserar så mycket det bara går, i alla de processer som sker ”i kulisserna” – som till exempel administration och inköp. På så sätt kan vi erbjuda gästerna lyxhotellupplevelser till ett fördelaktigt pris; samtidigt som vi säkrar en lägre risk för våra samarbetspartners. Det är speciellt en fördel i de oförutsägbara tider som vi befinner oss i just nu, förklarar Michael Struck, grundare och vd, Ruby Group. 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.