Annons:

Annons:

Scandic expanderar i Norden

Scandic har skrivit avtal med Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta hotell i Norge, Sverige och Danmark, bland dem Grand Hotel i Oslo.

Affären omfattar totalt 1708 rum varav 1136 i Norge, 357 i Stockholm och 215 i Köpenhamn, skriver Scandic i ett pressmeddelande.

Sju av hotellen ägs av Pandox och ett av Eiendomsspar.  Avtalet inkluderar bland annat Grand Hotel i Oslo, som under de senaste 18 månaderna genomgått en omfattande renovering. Grand Hotel, som ägs av Eiendomsspars ska bli Scandics sjätte signaturhotell i Norden.

– Vi stärker nu vår position som den ledande hotelloperatören i Norden och fördjupar samtidigt vårt långsiktiga och framgångsrika partnerskap med Pandox. Jag ser med tillförsikt fram emot att driva och utveckla dessa hotell vidare och att profilera Grand Hotel i Oslo som ett signaturhotell, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef Scandic Hotels Group.

Övriga hotell i avtalet är Lillehammer Hotell, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes och Thon Hotel Sørlandet i Norge, Best Western Plus Prince Philip och The Hub Hotel i Stockholm samt First Hotel Copenhagen i Köpenhamn.

Pandox står idag för driften av samtliga hotell och parterna har kommit överens om långsiktiga rörliga intäktsbaserade hyreskontrakt för hotellen. Scandic och Eiendomsspar/ Rica Eiendom har även kommit överens om renovering samt förlängning av existerande hyresavtal för Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo, enligt pressmeddelandet.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020