Annons:

Annons:

”Scandic har en mycket fin hotellportfölj i Stockholm”

Fredrik Leek är ny direktör på Scandic Anglais. Så ska han försvara bolagets ställning som nummer ett i Stockholm. Läs Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya vd-jobbet på Scandic Anglais. Varför du tror du att de valde dig?

Stort Tack! Ja varför de valde just mig gör du nog bäst att fråga min nya chef om men jag ser mig som en glad, nyfiken och drivande person . Jag har en lång erfarenhet inom servicebranschen, har lyckats bygga upp framgångsrika hotell tidigare och jag är otroligt taggad på att ta över ledarskapet på Stockholms härligaste hotell! Kanske var det något av detta som de fastnade för?

Du ska även se till att Scandic är etta i Stockholm. Ditt viktigaste vapen på norrbaggarna på Choice?

Haha, norrbaggarna på Choice ja. 🙂 Jag har haft en mycket bra tid på Nordic Choice och har dem att tacka för mycket men nu är det Scandic som gäller! En bra ledare avslöjar ju inte sina hemliga vapen men strider vinner man sällan ensam och det är med Anglais fantastiska personal jag ska få hotellet att växa och nå nya höjder!  Självklart ska jag använda allt det jag lärt mig hos min förra arbetsgivare och knåda ihop det till den perfekta mixen med allt det positiva som Scandic står för. Scandic har en mycket fin hotellportfölj i Stockholm och vi är snart överst på tronen, tillsammans är vi starka!

Vad gör dig till en bra chef?
Jag är lyhörd, involverande och ser mig själv som orädd och testar gärna på nya tankar och idéer. Jag är övertygad om att ett ledarskap där andra får växa och ta plats skapar det bästa teamet och med en motiverad och engagerad personal trivs våra gäster och trivs gästerna, ja då rullar snart även pengarna in.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Det är nog inte vad jag först ser utan jag känner först av atmosfären i entrén & lobbyn och att ljus och musik passar för just det hotellet och för tiden på dygnet. Är det för ljust? Är volymen ok? En annan sak är om personalen ler och hälsar på gästerna? Det är viktigt att första intrycket blir varmt och positivt.

Det verkar gå sådär för Jamie’s Italian i England, hur går det för er?
Hmm… det känns som en kuggfråga då jag inte börjat ännu men jag tror att det går hur bra som helst. Haha… nä men intervjua mig igen om två månader så ska du få höra precis hur det går.

Stureplan. Är det Sveriges mitt?
Inte bara Sveriges mitt va? Det är väl världens mittpunkt? Det var ju det jag fick höra när jag anställdes! Stureplan kommer oavsett att bli centrat i mitt liv framöver!

Varför ska man åka till Stureplan?
Jo för om man då bara fortsätter en liten bit till upp på Sturegatan så har man Scandic Anglais på vänster sida. Går man in där så finner man Stockholms skönaste hotell med go mat, dryck, härliga rum och fantastisk personal! Kommer man uppifrån har man kört lite för långt om man kommer till Stureplan så då är det bara att göra en u-sväng.

Nu slipper du Göteborg. Härligt eller hur?
Vad menar du? Alla älskar väl vind och regn från sidan! Haha… Nä skämt å sido så är Göteborg är en härlig stad och kommer alltid att ha en speciell plats i hjärtat. Men Stockholm kommer bli grymt och jag ser otroligt mycket fram emot att flytta till min nya, vackra hemstad bli invandrare från Västkusten!

Hur börjar du din arbetsdag?

Jag startar med att ta ett varv i huset för att kolla att allt står rätt till och med insikt i att både gäster och personal har det bra häller jag upp en stor kopp kaffe och grottar ner mig i dagens alla sysslor.

Din viktigaste KPI?
Helt klart personalnöjdhet. Om personalen har det bra, har gästen det bra och om gästen har det bra faller de andra KPI:erna snart på plats.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
Det är viktigt att min arbetsgivare har bra och sunda värderingar och att man lever som man lär. Jag måste känna att det finns utrymme för utveckling och att möjligheten finns att vara med och påverka. Det är även viktigt med ett stort samhällsenagemang och att vi är en stark förebild.

Besöksnäringens största utmaning?
Kompetensförsörjningen är redan idag en utmaning inom branschen och den kommer dessvärre förmodligen att bli än större i framtiden. Oavsett vilka vi arbetar för måste vi alla bli bättre på att förmedla ut hur fantastisk och rolig bransch besöksnäringen är. Det spelar ingen roll vilket kön, ålder, ursprung eller annan tillhörighet man har så är detta branschen man ska vara i.

Namn: Fredrik Leek

Titel: Hotelldirektör på Scandic Anglais (från 1 augusti)

Familj: Singel… har inte ens ett husdjur men är lika glad för det.

Ålder: 45

Bor: Just nu i Vasastan i Göteborg… snart på Kungsholmen i Stockholm

Senaste resa: En weekendresa i Budapest för en månad sedan, längesedan jag hade varit där men en sådan fantastisk stad!

Favorithotell: Får jag välja favorithotellet i hela världen skulle det nog bli… Scandic Anglais. Haha… Bodde nyligen på supercoola Sir Adam Hotel i Amsterdam och älskade hur de arbetade med musik i sin storytelling på hela hotellet.  Många hotell i Amsterdam jobbar grymt hårt med storytelling och det är något jag själv ska bli bättre på och som gör mig mer intresserad av ett hotell än lyx och flärd.

Favoritfärjebolag: Birka Cruises kör ju sköna kryssningar…

Favoritreseapp: Jag har haft stor nytta av Momondo genom åren.

Flygbolag som jag åker helst med: Oj, är nog inte trogen något speciellt bolag utan flyger det som passar bäst tidsmässigt. SAS & Qantas e bra för långa resor. Inrikes flyger jag både med BRA och SAS om inte tåget går som önskat.

Favoritdestination: Jag är väldigt förtjust i allt vad Australien har att erbjuda men ett mer närliggande resmål är Lissabon som också ligger mig varmt om hjärtat.

Min drömresa: Inser att jag har rätt många drömresor kvar att göra. Jag har inte varit i Sydamerika än så kanske en tur dit? Peru eller Chile skulle vara intressant eller varför inte en safari i Botswana eller en tur till Island?

Detta vet vi inte om dig: Jag arbetade som guide utomlands i elva år och har, fram tills nu, haft svårt att skaka av mig guidandet så varje år, med ett ok från mina arbetsgivare, har jag tagit semester för att köra en rundresa eller två i Australien. Vi får se om det blir mer guidande i framtiden? Stockholm blir ju ett äventyr i sig!

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Subscriber User: Världens bästa Fredrik blir ju toppen på Scandic, sen hoppas vi ju såklart att det blir guidande i framtiden! Kent
  2. Fredrik: Stort tack Kent!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.