Annons:

Scandic i miljardaffär – köper finsk hotellkedja

Scandic Hotels Group förvärvar finska Restels 43 hotell för 114,5 miljoner euro, motsvarande omkring 1,1 miljarder kronor. Affären innebär att Scandic blir den största hotelloperatören på den finska marknaden.

Scandic har tecknat avtal om förvärv av den finska hotellkedjan Restels 43 hotell med totalt 7 600 hotellrum.. Merparten av hotellen drivs under varumärket Cumulus, och dessa kommer över tid att konverteras till Scandic. Säljaren kommer att kvarstå som hyresvärd till fyra av hotellen, skriver Scandic i ett pressmeddelande.

– Detta förvärv är ett stort steg framåt för Scandic Hotels och det ger oss ett starkt nätverk på den finska marknaden. Vi ser fram emot att driva och utveckla dessa hotell under Scandic-varumärket framöver och vi välkomnar alla Restels medarbetare och kunder till Scandic, säger Scandics vd och koncernchef Frank Fiskers i en kommentar.

Köpeskillingen uppgår till 114,5 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis, motsvarande omkring 1,1 miljarder kronor. Affären ska godkännas av relevanta myndigheter och förväntas vara klar i slutet av 2017,

På proforma-basis, om förvärvet hade skett 1 januari 2016, hade den förvärvade verksamheten under 2016 bidragit med en nettoomsättning på 203,4 miljoner euro och justerat ebitda på 13,7 miljoner euro.
Scandics skuldsättning (nettoskuld/justerat ebitda) i och med köpet från 1,8 till 2,4 efter proformajusteringar, att jämföra med målsättningen 2-3, enligt pressmeddelandet.

Scandic har i dag 230 hotell i drift och under utveckling varav 28 i Finland.

 

Kommentarer är stängda.

Aviareps Nordic söker junior PR-konsult
Sista ansökningsdag:
2 januari 2023
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022