Annons:

Scandic och Pandox satsar en halv miljard

Scandic och Pandox har kommit överens om att förlänga hyresavtalen för 19 hotell i Norden och samtidigt påbörja ett renoveringsprogram för berörda hotell. Den gemensamma investeringen uppgår till nära en halv miljard kronor.

Av det 19 hotellen ligger åtta i Sverige, sex i Finland, tre i Danmark samt två i Norge. Merparten av hotellens hyresavtal har en förfalloperiod under 2017-2020.

Totalt omfattas 3 437 rum av hyresförlängningen varav renoveringsprogrammet berör cirka 1 600 hotellrum och badrum, samt omfattande mötes- och restaurangytor. Inom ramen för avtalet och investeringssumman ingår även utbyggnad av 73 nya hotellrum på tre olika hotell.

Investeringssumman uppgår till 470 miljoner kronor över en treårsperiod och fördelas jämnt mellan parterna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Scandics kostnader för kommande renoveringsprogram, som kallas Shark 2, ryms inom Scandics ordinarie investeringsbudget, vilket totalt motsvarar cirka 3-4 procent av koncernens årliga nettoomsättning, skriver Affärsvärlden.

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3977714.ece

Kommentarer är stängda.