Annons:

Scandic storsatsar i Helsingfors – 2028 kommer 459 nya hotellrum

Scandic Hotels har enligt ett pressmeddelande tecknat ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsägaren Projekti GH Oy om två hotell med totalt 459 rum i eventarenan Garden Helsinki i Helsingfors, Finland.

Hyresavtalet avser ett Scandic Go med 232 rum, samt ett Scandic med 227 rum och förväntas öppna 2028. De nya hotellen etableras på en av bolagets nyckeldestinationer där Scandic ser en växande efterfrågan från affärs- och fritidsresenärer.
Scandic blir genom de två hotellen, exklusiv hotelloperatör i Garden Helsinki, ett av Finlands största stadsutvecklingsprojekt två kilometer från Helsingfors stadskärna. Här byggs en världsunik multi- och eventarena i Töölödistriktet som blir en destination för sport, underhållning, restauranger, kontor och lägenheter. Med närhet till stadskärna och flertalet omkringliggande sevärdheter finns en växande efterfrågan på hotellnätter året om, från både affärs- och fritidsresenärer.

Garden Helsinki kommer att bli en destination för underhållning inomhus och förväntas skapa
evenemang av nationell och internationell toppklass. Hotellen är en integrerad del av Garden Helsinki
och kommer ligga i samma byggnad vilket skapar betydande stordriftsfördelar. Scandic Go erbjuder
yteffektiva hotellrum med smarta förvaringsmöjligheter till ett bra pris. Scandichotellet kommer primärt
bestå av dubbel- och familjerum, ha en mötesyta för cirka 250 personer samt en effektiv bar och
restaurangdel.

– Helsingforsregionen förväntas årligen generera cirka fem miljoner övernattningar år 2026, därav är etableringen av två hotell en viktig milstolpe i vår tillväxtstrategi. Det är glädjande att även presentera vårt första Scandic Go på den finska marknaden, Scandics varumärke i det snabbväxande ekonomisegmentet, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.