Annons:

Scandics nya prissättning liknar flygets

Scandic går i flygets spår och förändrar sin prisstrategi. Dagens fem prisnivåer ersätts med två. Bokar du tidigt och betalar i förväg kan priset vara 15-30 procent lägre. Det flexibla priset sätts däremot efter tillgång och efterfrågan, vilket gör att hotellpriset vissa nätter kan bli högre än i dag.

– Målsättningen är att öka genomsnittspriset på våra hotell, säger Hilton och Scandics Nordenchef Jean Paul Herzog.
Den nya prisstrukturen ska även underlätta för kunden. EARLY innebär ett rabatterat pris, men kräver full betalning vid bokning minst 7 dagar före ankomst. FLEX om helt om- och avbokningsbar, men där varierar priset på efterfrågan.
En anledning till förändringen är ett ändrat bokningsbeteende Affärsresenärer bor kortare tid i veckorna på hotell. Det har lett till att exempelvis Stockholmshotellen är fullbokade på tisdagskvällar, men har lägre beläggning än tidigare på övriga ”affärsdagar” i veckan. Med en mer flexibel prissättning hoppas Scandic på en jämnare fördelning av beläggningen under veckan. Genom ett tydligt rabatterat pris för dem som kan boka tidigt hoppas Scandic öka grundbeläggningen vid tidpunkter då efterfrågan på hotellrum är lägre.
– Vi kommer att följa effekten av den nya prisstrategin noggrant, säger Jean Paul Herzog.

Kommentarer är stängda.