Annons:

Annons:

Prognos i rapport: Scandics omsättning mer än halveras 2020

Scandic Hotels rapporterar intäkter och resultat som i stort sett matchar de siffrorna som bolaget indikerade för det första kvartalet i samband med bolagets coronarelaterade uppdateringar. I april uppgick Scandics beläggningsgrad till rekordlåga 6 procent men har börjat förbättras.

Scandics nettoomsättning minskade med närmare 18 procent i kvartalet till 3.343 miljoner kronor. Omsättningen steg i januari och februari men sjönk kraftigt i mars på grund av en extremt låg aktivitetsnivå till följd av utbredningen av coronaviruset.

Bolagets justerade ebitda-resultat kom in på minus 174 miljoner där den preliminära prognosen från Scandic låg på minus 180 Mkr.

I april uppgick Scandics beläggningsgrad, uthyrda rum i förhållande till antalet disponibla, till rekordlåga 6 procent. Sedan mitten av april har både beläggningsnivån och bokningstrenden förbättrats, påpekar bolaget.

”Från och med slutet av maj planerar vi för att successivt återöppna fler hotell. Vi räknar med en successiv ökning av beläggningsgraden under maj och juni med några procentenheter per månad. När semesterperioden inleds räknar vi med en ytterligare förbättring till följd av nationella turismströmmar”, skriver vd Jens Mathiesen.

Scandic menar att osäkerheten är fortsatt hög och förbereder sig för en långsam återhämtning av efterfrågan med fortsatta kostnadssänkningar och kassaflödesstärkande åtgärder som framgångsfaktorer.

För 2020 räknar bolaget med att omsättningen mer än halveras jämfört med 2019.

2 kommentarer

  1. Erik Å: TNs extremt vinklade och onyanserade sätt att bevaka och rapportera om branschen och dess aktörer .. såhär kan man också skriva en artikel på samma ämne ; ) https://www.besoksliv.se/nyheter/liten-ljusning-for-scandic/ Svara
  2. TopGun: Vi ser Mathiesen som en väldigt bra kandidat som man nu behöver inom Scandic. Många direktörer inom ledningen är mer hoteliers men inte förstår sig på de finansspörsmålen när det blåser. Hotell har varit en enormt enkel bransch att sälja till allmänheten; det är en ordermottagande branch; let's face it; sälja konferenser och hotellrum - folk har ju stått i kö för detta! Men nu plötsligt drabbas man, och har man någon quickfix? Ja, dom som är egenföretagare och drivit eget hotell eller restaurang vet vad det handlar om. Men jag tvekar folk inom top management på Scandic vet eller har utbildning, har följt dom genom åren. Inte lika kaxiga nu...Så är verkligheten... Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.