Annons:

Annons:

Se vem som vann TN:s schlagertävling

Över 100 bidrag strömmade in till Travel News schlagertävling där vi lottade ut en resa till Wien med Austrian Airlines. Här är den lyckliga vinnaren.

Hilda Bengtsson, till vardags account manager på StayAt Hotel Apartments i Lund, tog hem segern och flygbiljetterna. Hon gissade rätt att Sverige skulle vinna. Och lite extra part i målet var hon ju eftersom hon bor i Lund, Måns Zelmerlöws hemort.

Vad står överst på önskelistan när du är i Wien?

–  Jag har alltid haft en dröm att se Spanska Ridskolan i Wien, så det står helt klart överst på önskelistan. Näst överst på önskelistan är att gå på julmarknad, det har jag aldrig gjort förut.

Det blir sambon som får den andra biljetten, eftersom han var nämnd i den vinnande versen.

Hilda var ju nu inte ensam att tro på Sverige. Lokalpatriotismen var hög inom den svenska resebranschen. Cirka 90 procent av de över 100 svaren var just Sverige. Avgörande blev i stället motiveringen varför Wien är en så bra schlager- och nöjesstad. Och där drog Hilda Bengtsson till sitt vinnarvapen, ett rim eftersom allt roligt rimmar på … just det Wien.

”Ta med sambon min, till Wien. Flyga fin kabin, till Wien. Dricka gott vin, i Wien. Göra sig extra fin, i Wien. Uppleva magin, i Wien. Äta en Mozartpralin, i Wien. Känna schlagerhysterin, i Wien. Lyssna på vinnarmelodin, i Wien.”

Se där, kanske ett epos för nästa års Eurovision?

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.