Annons:

Stordalen storsatsar på Helsingfors, här är nya flygplatshotellet

2023 checkar de första gästerna in på Comfort Hotel Helsinki Airport när kedjan öppnar sitt första hotell i Finland. Ambitionen är dock tydlig och hög: Kedjan ska växa kraftigt i Norden och Finland är prio ett, enligt ett pressmeddelande.

Det var i mitten av september som Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen tillsammans med LAK Real Estate kunde presentera Finlands genom tidernas största hotellprojekt: 718 hotellrum på Helsinki Airport. Nu är det klart att ett av de två hotellen som projektet omfattar blir Comfort Hotel. Detta gör att den finska marknaden får en helt ny hotellkedja i landet med ett unikt Selected Service koncept.

– Det här känns verkligen superkul! De är inte var dag som man får möjlighet att introducera en ny hotellkedja för ett helt land men det är precis det som vi nu gör när vi tar Comfort Hotel till Helsinki Airport. Det här är inte bara bra för flygplatsen som får en bättre bredd i hotellutbudet utan också för resenärerna som får mer kvar i plånboken när de checkar ut, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Katalin Paldeak Nordic Choice.

Comfort Hotel i Norden och Baltikum består idag av 34 hotell men kedjan växer kraftigt, inte minst på flygplatser. Den 30 januari öppnar Comfort Hotel Arlanda Airport med 503 hotellrum i Stockholm och hösten 2020 det 604 rum stora Comfort Hotel Copenhagen Airport i Köpenhamn.

– Vi växer så att det knakar och jag är oerhört glad över att vi nu får möjlighet att också öppna ett riktigt bra hotell på Helsinki Airport. Många är vana vid att flygplatshotell är tråkiga och dyra. Vi kommer att visa på att det finns alternativ, nåt som gör det billigare att resa samtidigt som man får bästa möjliga start på sin resa ut i världen. På Helsinki Airport blir det i det närmaste krypavstånd till gaten eftersom hotellet ligger i flygplatsterminalen, säger hotellkedjans nordiska chef, senior vice president Anna Spjuth.

Men öppningen av hotellet på Helsinki Airport är bara början.

– Vi har en mycket hög ambition när det gäller Comfort Hotel. Det är ett hotellkoncept som gästerna gillar eftersom vi ger dem budget på prime location i citykärnor eller på flygplatser. Det här projektet blir vårt första i Finland men vi ska växa här och det fort. Särskilt tittar vi på städer som Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg, säger Katalin Paldeak.

Utöver Comfort Hotel Helsinki Airport omfattar hotellprojektet också fullservicehotellet Clarion Hotel. Hotellen kommer sammantaget ha 718 hotellrum, restauranger, mötesrum, gym och barer. Bygget inleds 2020 och planen är att hotellen ska stå klara 2023. Budgeten för byggprojektet är 120 miljoner euro.

På flygplatsområdet driver Nordic Choice Hotels sedan tidigare Clarion Hotel Helsinki Airport och GLO Hotel Airport. När det nya hotellprojektet är färdigt så kommer verksamheten på flygplatsen bestå av fyra hotell med totalt 1045 hotellrum.

Fakta hotellprojektet:
En huskropp två hotell.
Comfort Hotel Helsinki Airport: 211 hotellrum
Clarion Hotel; 507 hotellrum.
Totalt antal hotellrum: 718 rum
Antal våningar: 13.
Stora konferensmöjligheter där den största lokalen är på 800 kvm och tar 1000 personer.
Relax med sauna.
Sky bar
Restauranger.

2 kommentarer

  1. Flygkonsult: Detta blir kedjans 14:e hotell i Finland. Redan idag finns 13 hotell i Finland (samtliga i och kring Helsingfors) varav två är Clarion Hotel Helsinki och anrika Hotell Kämp.
  2. Flygkonsult: Kedjan som jag avser i min kommentar är Nordic Choice Hotel där Comfort ingår.